domenica 4 gennaio 2009

Reginette cu sos de ciocolata



Ingrediente :pentru aluat ,
200 gr faina
2 oua
40 gr zahar
50 gr cacao amara
un varf de sare
pentru sosul de ciocolata ,
150 gr ciocolata
125 gr smantana sau frisca lichida
2 linguri de apa
pentru ornat
coaja de portocala rasa
Se amesteca faina cu cacaoa , zaharul si sarea , dupa care se adauga ouale si se framanta bine totul , pana se obtine un aluat omogen .
Se inveleste aluatul in folie si se pune la frigider 30 de minute , dupa care se intinde o foaie subtire si se taie in fasii( reginette) inguste de circa 1 cm.
Se presara reginettele cu faina si se intind pe o tava , unde se lasa la uscat alte 30 de minute.
Se pune la fiert apa intr-o oala cu un pic de sare si se fierb reginettele , circa 10 min.
Intre timp se pune ciocolata la topit cu frisca lichida si apa .
Cand s-au fiert reginettele se strecoara de apa si se toarna peste ele sosul de ciocolata cald si se orneaza cu coaja de portocala rasa.

8 commenti:

brontozaurel ha detto...
Questo commento è stato eliminato dall'autore.
brontozaurel ha detto...

arata fenomenal :D

Ina Todoran ha detto...

Sa inteleg ca astea sunt un fel de paste dulci, nu? F interesant....

Elena ha detto...

me encanta el chocolate,mmmm.

Anonimo ha detto...

Moni, Moni, m-ai dat gata cu "reclama" din statia de autobuz!!!
Nina

Monica ha detto...

Multumesc fetelor , intradevar sunt niste paste dulci si bune....Data viitoare am sa incerc aluatul fara ou.

Anonimo ha detto...

sunt foarte bune dar cred ca aceste paste ar merge cu branza dulce la ccuptor,am sa le incerc si va spun cum au iesit
Mirela-Arad

Filmari nunti ha detto...

ce bine arata :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

BlogCatalog

Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory