sabato 8 novembre 2008

Ciambella cu banane si ciocolata

Image Hosted by ImageShack.us

Ingrediente: Pentru aluat, 250 gr iaurt cu banane, 100 gr zahar, 250 gr faina, 30 gr unt, 3 oua, 1 praf de copt, 1 zahar vanilinat, 2 banane, un varf de sare.Pentru glazura, 200 gr ciocolata si 6 linguri de frisca lichida sau smantana. Pentru ornat , 2 banane , 5 linguri de zahar , 2 linguri de lichior ,1 lingura de unt si ciocolata rasa.

Se mixeaza iaurtul cu zaharul , vanilia si untul, dupa care se adauga galbenusele , faina, si praful de copt. Se amesteca bine pana se obtine o compozitie omogena.

Se bat albusele spuma cu un pic de sare , apoi se inglobeaza in cealalta compozitie.

Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina, apoi se toarna compozitia si se introduce in cuptorul incins la 180° . Dupa ce s-a copt se lasa la racit.

Intre timp se pregateste glazura , topind pe baie de aburi ciocolata si frisca lichida , care se va turna peste ciambella , cand aceasta s-a racit. Peste glazura se presara ciocolata rasa.

Se topeste untul cu zaharul , se lasa pe foc pana se caramelizeaza un pic si se adauga lichiorul si bananele taiate felii. Dupa ce s-au racit se servesc cu ciambella.

1 commento:

Amalia ha detto...

Suna tare bine reteta ta, cred ca am sa o incerc si eu !

Si è verificato un errore nel gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

BlogCatalog

Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory