mercoledì 12 maggio 2010

Prajitura desteapta cu ciocolata / Dolce intelligente ...al cioccolato


Ingrediente pentru o tava de ( 20 x26 ) :
* 4 oua mari (sau 5 mai mici )
* 125 gr zahar
* 100 gr unt
* 125 gr faina
* 500 ml. lapte
* 100 gr ciocolata
* 1 pliculet de zahar vanilinat
* cacao pentru pudrat
Se varsa laptele intr-o craticioara si se pune la incalzit pe foc mic  , impreuna cu zaharul , ciocolata si untul.Se amesteca pana cand ingredientele solide s-au topit , apoi se ia de pe foc si se lasa la racit.
Se amesteca  galbenusele cu zaharul vanilinat , dupa care , peste ele se toarna compozitia din lapte si ciocolata , racita. Se omogenizeaza totul cu ajutorul unui tel .Se inglobeaza putin cate putin  faina cernuta , apoi albusele batute spuma cu un varf de sare.
Compozitia obtinuta (destul de lichida ), se toarna intr-o tava ( 20x26 ) unsa cu unt si tapetata cu faina.
Se pune la copt la 160° -170° , circa 50 minute.
Dupa ce  s-a copt , se scoate din cuptor si se lasa la racit in tava.
Se pudreaza cu cacao , se taie si se serveste ...decorata dupa placere.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

BlogCatalog

Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory