venerdì 9 gennaio 2009

Babà rustico




Ingrediente : pentru aluat ,250 gr faina , 2 oua intregi , 60 gr unt , 25 gr drojdie , un pic de sare , 250 gr iaurt , 1 pahar de lapte ( 200 ml. ). Pentru umplutura : 100 gr salam , 50 gr cascaval , 50 gr parmezan.





Se mixeaza ouale intregi cu un pic de sare , apoi se inglobeaza faina si iaurtul .


Se topeste untul pe foc incet , se lasa un pic sa se raceasca si se adauga in compozitie , continuand sa se mixeze.


Drojdia se pune intr-un pahar cu lapte caldut si se amesteca pana se topeste , apoi se toarna peste comozitie si se omogenizeaza cu celelalte ingrediente. Va rezulta un aluat moale , aproape lichid.


Se taie salamul , parmezanul si cascavalul in cubulete mici si se adauga in aluatul obtinut.


Se unge o tava rotunda cu unt si se presara cu faina , apoi se toarna compozitia si se lasa circa 30-40 min. la crescut.


Se pune in cuptorul incins la 180 ° si se coace circa 45 min.

6 commenti:

Anonimo ha detto...

Moni, arata minunata aceasta; poate mai pui si o poza dupa ce o tai...
Nina

Pamen ha detto...

Que rico, pero que pena que no lo pueda hacer pues no entiendo el idioma
Besos

Rosa ha detto...

Uisssss que cosa mas buena y original.
Te deseo un feliz año nuevo.
Pamen, dale al google traductor de la izquierda y ponle español, que esta receta en cuanto em recupere y pueda la hago.
Un besazo

Cooking-love ha detto...

uhmmmmm¡¡¡¡¡
que rico¡¡¡¡mandame un trozo para el desayuno...
besos¡¡¡

Maria Pilar-COCINICA ha detto...

Un baba delicioso y una presentación muy bonita.

Un beso

María Pilar

Anonimo ha detto...

Ce bine arata ...si cred ca e delicioasa !

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

BlogCatalog

Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory