domenica 12 ottobre 2008

Tort de branza cu Raffaello ( de la Cristina K )



Ingrediente : pentru blat, 300 gr. biscuiti simpli , 100 gr. unt moale , 3 linguri de vin alb. Pentru crema, 800 ml. lapte , 20 gr. gelatina , 200 gr. zahar , 100 gr. cocos macinat , 500 gr. branza dulce de vaci ,100 ml. apa , 20 bomboane Raffaello, 1 zahar vanilinat . Pentru ornat , 25 gr. cocos macinat , 5-6 bomboane Raffaello , ornamente de ciocolata.

Se mixeaza biscuitii , apoi se amesteca cu untul moale taiat in bucatele mici si cu vinul , pana se obtine o pasta groasa , omogena.

Se ung peretii laterali ( detasabili ) ai unei tavi rotunde , cu un pic de unt, apoi se presara cu cocos macinat. Pe fundul tavii se intinde pasta de biscuitii si se preseaza usor cu dosul unei linguri , dupa care se pune la frigider.

Laptele se amesteca cu zaharul , cocosul macinat, vanilina si cu gelatina inmuiata in apa calduta. Se pune pe aragaz , la foc mic , amestecand continu , pana ce se va topi zaharul si gelatina. Nu trebuie sa fiarba.

Se freaca branza cu o lingura de lemn si se adauga un pic din laptele fiert , pentru a o subtia si a o omogeniza, dupa care se va turna si restul de lapte , obtinandu-se o compozitie mai moale.

Se toarna in tava, peste blatul de biscuiti un strat ( 1-1.5 cm. ) din compozitia obtinuta si se pune la frigider , pana se intareste , dupa care se scoate si se aseaza pe marginea interioara a tavii , bomboanele Raffaello , una langa alta , apasandu-le usor pentru a se fixa. Deasupra se toarna compozitia ramasa si se pune din nou la rece pana a doua zi. Se presara cu cocos macinat si se orneaza dupa placere cu bomboane si ciocolata.


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

BlogCatalog

Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory