giovedì 13 novembre 2008

Tarta cu nuci si fructe uscate

Image Hosted by ImageShack.us




Ingrediente:125 gr faina, 80 gr zahar, 1 galbenus de ou, un varf de sare, 100 gr unt, 1 ou intreg, 50 gr smantana, 1 lingura de rom (facultativ), scortisoara, 100 gr nuci macinate mai mare, 5 prune uscate , 5 caise uscate.

Se pregateste aluatul , amestecand faina cu 30 gr zahar, galbenusul , sarea si 80 gr unt. Se framanta pana se obtine un aluat omogen , se inveleste cu folie si se pune la frigider 2-3 ore , dupa care se intinde o foaie care se va aseza pe o tava de tarta cu un diametru de 24 cm. , unsa cu unt si presarata cu faina. Se gaureste aluatul cu varful unei furculite.

Se bate oul cu zaharul ramas, cu smantana , cu untul topit , romul, scortisoara, nucile si fructele uscate. Se varsa compozitia obtinuta peste aluatul din tava , se niveleaza si apoi se pune la cuptor 25-30 min , la 17o°. Se lasa sa se raceasca in tava apoi se decoreaza cu miez de nuca dupa placere.







LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

BlogCatalog

Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory