sabato 8 novembre 2008

Prajitura cu ciocolata si menta

Image Hosted by ImageShack.us

Ingrediente :pentru blat, 70 gr faina, 50 gr unt, 100 gr ciocolata, 100 gr zahar, un varf de sare, 2 galbenuse si 4 albuse.Pentru crema , 300 ml.frisca lichida, 6 linguri sirop de menta, 9 gr.gelatina. Pentru ornat , decoratii din ciocolata si din zahar topit.
Image Hosted by ImageShack.usSe bat albusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si sarea, pana se obtine o spuma tare , iar galbenusele se bat bine cu zaharul ramas , dupa care se amesteca incet cele doua compozitii.
Se topeste pe foc mic untul si ciocolata , se lasa sa se raceasca , dupa care se inglobeaza in spuma de oua. Se amesteca de jos in sus cu o lingura de lemn , apoi se adauga si faina.
Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se pune la cuptor la 180° , circa 15 min.Dupa ce s-a copt se lasa blatul sa se raceasaca ,apoi se decupeaza cu ajutorul unor forme , niste discuri.
Se pregateste crema , incalzind pe foc frisca lichida cu siropul de menta ,in care se va adauga gelatina inmuiata in precedenta intr-un pic de apa. Se amesteca bine pana cand se topeste gelatina .Atentie , nu trebuie sa fiarba , incalziti la foc mic.
Se pregateste un sirop cu apa si zahar si se stropesc discurile taiate din blat.
In niste forme circulare se pune jos cate un disc , se acopera cu un strat de crema si se da la rece , pana se ingroasa crema apoi deasupra se aseaza celalalt disc.
Se scot prajiturile din forme si se orneaza dupa placere cu decoratii din ciocolata si zahar ars.

3 commenti:

Anonimo ha detto...

Mai, arata bine tare...nu stiu cum o fi la gust, dar de aratat arata bestial , la fel ca toate minunile astea de pe blogul tau.Pup

Anonimo ha detto...

Foarte, foarte bine arata si ca gust cred ca e tare bun. Pup!!! :)

Sabina ha detto...

Yaammmmyyy ce bine arata. Superba combinatie menta si cioco !!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

BlogCatalog

Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory