Ingrediente :pentru blat, 70 gr faina, 50 gr unt, 100 gr ciocolata, 100 gr zahar, un varf de sare, 2 galbenuse si 4 albuse.Pentru crema , 300 ml.frisca lichida, 6 linguri sirop de menta, 9 gr.gelatina. Pentru ornat , decoratii din ciocolata si din zahar topit.
Se bat albusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si sarea, pana se obtine o spuma tare , iar galbenusele se bat bine cu zaharul ramas , dupa care se amesteca incet cele doua compozitii.
Se topeste pe foc mic untul si ciocolata , se lasa sa se raceasca , dupa care se inglobeaza in spuma de oua. Se amesteca de jos in sus cu o lingura de lemn , apoi se adauga si faina.
Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se pune la cuptor la 180° , circa 15 min.Dupa ce s-a copt se lasa blatul sa se raceasaca ,apoi se decupeaza cu ajutorul unor forme , niste discuri.
Se pregateste crema , incalzind pe foc frisca lichida cu siropul de menta ,in care se va adauga gelatina inmuiata in precedenta intr-un pic de apa. Se amesteca bine pana cand se topeste gelatina .Atentie , nu trebuie sa fiarba , incalziti la foc mic.
Se pregateste un sirop cu apa si zahar si se stropesc discurile taiate din blat.
In niste forme circulare se pune jos cate un disc , se acopera cu un strat de crema si se da la rece , pana se ingroasa crema apoi deasupra se aseaza celalalt disc.
Se scot prajiturile din forme si se orneaza dupa placere cu decoratii din ciocolata si zahar ars.
Se topeste pe foc mic untul si ciocolata , se lasa sa se raceasca , dupa care se inglobeaza in spuma de oua. Se amesteca de jos in sus cu o lingura de lemn , apoi se adauga si faina.
Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se pune la cuptor la 180° , circa 15 min.Dupa ce s-a copt se lasa blatul sa se raceasaca ,apoi se decupeaza cu ajutorul unor forme , niste discuri.
Se pregateste crema , incalzind pe foc frisca lichida cu siropul de menta ,in care se va adauga gelatina inmuiata in precedenta intr-un pic de apa. Se amesteca bine pana cand se topeste gelatina .Atentie , nu trebuie sa fiarba , incalziti la foc mic.
Se pregateste un sirop cu apa si zahar si se stropesc discurile taiate din blat.
In niste forme circulare se pune jos cate un disc , se acopera cu un strat de crema si se da la rece , pana se ingroasa crema apoi deasupra se aseaza celalalt disc.
Se scot prajiturile din forme si se orneaza dupa placere cu decoratii din ciocolata si zahar ars.
3 commenti:
Mai, arata bine tare...nu stiu cum o fi la gust, dar de aratat arata bestial , la fel ca toate minunile astea de pe blogul tau.Pup
Foarte, foarte bine arata si ca gust cred ca e tare bun. Pup!!! :)
Yaammmmyyy ce bine arata. Superba combinatie menta si cioco !!!
Posta un commento