lunedì 22 settembre 2008

Tarta cu mere



Ingrediente: 3 mere, zeama de lamaie, 2 oua, 1 galbenus de ou, 60 gr.zahar pudra, 1 lingurita de scortisoara, 200 ml. smantana, vanilie..Pentru aluat: 250 gr. faina, 150 gr. unt, 1 ou, 50 gr zahar pudra, zahar vanilinat, sale.
Faina cernuta se amesteca cu untul taiat bucatele pana se obtine o compozitie nisipoasa ,dupa care se adauga oul batut cu o lingura de apa cu zaharul ,vanilina si sarea.Se framanta un pic aluatul , se formeaza o mingiuta ,se acopera cu folie si se pune la frigider circa 30 de minute.
Se curata merele de coaja ,se scoate cotorul ,dupa care fiecare mar se taie in 8 bucati si se stropesc cu zeama de la o lamaie pentru a nu se inegrii.
Se bat ouale intregi si galbenusul cu zaharul, vanilia ,scortisoara si smantana.
Se scoate din frigider aluatul, se intinde o foaie si se tapeteaza tava de tarte ,unsa in precedenta cu unt si faina.Deasupra aluatului se distribuie in mod uniform bucatile de mere dupa care se toarna compozitia din oua.
Se pune tarta in cuptorul incins la 170° si se coace circa 50-60 min.Se serveste calda sau rece acoperita cu un pic de zahar pudra.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

BlogCatalog

Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory