mercoledì 7 maggio 2008

SPIC DE GRAU


Spic de grau


Pentru aluat: se amesteca 150 gr. faina cu 90 gr. apa calduta si 30 gr. drojdie , se acopera si se lasa la crescut 30-40 min.Separat se framanta 350 gr. faina , 50 ml. apa , 100 gr. unt moale , 30 gr. zahar , 10 gr. sare, 2 oua. Dupa ce a crescut primul aluat se amesteca cu cel de-al doilea si se framanta bine, dupa care se impacheteaza cu folie si se pune la rece jumatate de ora.


Se imparte aluatul in doua parti egale , se intind pe rand in cate o foaie de circa 30 x 35. Se acopera cu branza rasa (parmezan) iar apoi cu felii de sunca ,dar numai pe 2/3 din foaie ,si deasupra suncii din nou parmezan. Se indoaie partea neacoperita peste jumatate din partea acoperita cu sunca si apoi inca o dat peste cea acoperita.In acest fel obtinem 3 straturi de aluat si 2 de umplutura. Inchideti bine marginile , asezati forma obtinuta pe o tava acoperita cu hartie de copt si cu o foarfeca unsa cu ulei taiati niste benzi (2.5 -3 cm.) pe toata lungimea , de o parte si de alta .Apoi intoarceti fiecare parte taiata cu umplutura in sus ,rotand-o un pic.Ungeti deasupra cu ou batut si lasati-o sa mai creasca 30 de min. Se coace la 180 de grade , 25 min. Dupa 10-15 min acoperiti-o cu o folie de aluminiu.




Si è verificato un errore nel gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

BlogCatalog

Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory