mercoledì 23 luglio 2008

PRAJITURA CU VISINE SI CIOCOLATA



Ingrediente: 700 gr visine, 250 gr unt moale sau margarina, 200 gr zahar, 1 zahar vanilinat, un varf de sare, 5 oua, 375 gr faina, 3 linguri praf de copt, 2 linguri de cacao, 2 linguri de lapte.Pentru crema : 1 budinca de vanilie , 100 gr zahar, 500 ml. lapte, 250 gr unt moale.Pentru glazura: 200 gr ciocolata , 2 linguri ulei si 2 linguri smantana sau lapte.


Se mixeaza untul moale cu zaharul , sarea si zaharul vanilinat.Se adauga pe rand cate un ou , amestecand dupa fiecare cate 1/2 de minut, pana se inglobeaza bine.Se pune faina si praful de copt .Daca compozitia este prea groasa se adauga un pic de lapte. Intr-o tava (30x40 cm.) tapetata cu hartie de copt , se toarna 2/3 din compozitie si se niveleaza cu dosul unei linguri. In compozitia ramasa se adauga cacaua si laptele , dupa care se toarna in tava , deasupra celeilalte si se acopera cu visinele . Se coace in cuptor la 160 ° , 40 min. Dupa ce s-a copt se scoate din tava si se pune la racit. Intre timp se prepara budinca de vanilie .Se amesteca praful de budinca cu zaharul si cu un pic de lapte si apoi se toarna compozitia obtinuta in laptele ramas . Se fierbe la foc mic pana se ingroasa , dupa care se lasa la racit , amestecand din cand in cand pentru a nu se forma pojghita deasupra.Se freaca untul moale la temperatura ambienta , iar cand s-a racit budinca se amesteca adaugand cate putin pana se inglobeaza bine.

Deasupra prajiturii reci se intinde un strat de crema si se niveleaza .

Se pune ciocolata la topit pe foc mic impreuna cu uleiul si smantana , se omogenizeaza si se toarna peste stratul de crema. Se pune la rece ....



11 commenti:

kris ha detto...

Dragut de tot! Cred ca se impaca la gust si foarte bine cioco + visine

Cristina ha detto...

Moni ce minunatie ... o sa te copiez si eu ( cu alte fructe in loc de visine ca la mine nu se gasesc).

kris ha detto...

A iesit perfect! Cred ca va fi prossima prajitura! Visine am gasit la MD, pret mic, si excelente! (evident in sirop)

Marcela S. ha detto...

Yum,yum! Ciocolata si visine- o nebunie. La mine acum se coc visinile in gradina.O s-o incerc si eu. Te pup.

Edith ha detto...

Ce minunatie de prajiturica ai facut aici, moni!!

Anonimo ha detto...

Moni, arata tare bine prajitura ta si cu siguranta e si foarte gustoasa. Ai multe retete delicioase si prezentate foarte frumos. Felicitari pentru blog. O sa mai trec pe la tine.

Monica ha detto...

De fapt nu mi-a iesit asa ca in revista dar era foarte gustoasa. Crema de budinca trebuia sa se vada intr-un strat separat dar mie mi-a iesit prea moale si s-a cam imbinat.

Cauciucuri ha detto...

wow cat de bine arata si pare foarte delicioasa

Agentie imobiliara ha detto...

Cat de belea arata!!! Imi ploua in gura :D:D

Pensiuni Busteni ha detto...

este prajitura mea preferata facuta de mami cu multa ciocolata si visine la interior :X:X:X

Masaj anticelulitic ha detto...

ador prajitura asta :X:X:X

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

BlogCatalog

Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory