domenica 4 gennaio 2009

Reginette cu sos de ciocolata



Ingrediente :pentru aluat ,
200 gr faina
2 oua
40 gr zahar
50 gr cacao amara
un varf de sare
pentru sosul de ciocolata ,
150 gr ciocolata
125 gr smantana sau frisca lichida
2 linguri de apa
pentru ornat
coaja de portocala rasa
Se amesteca faina cu cacaoa , zaharul si sarea , dupa care se adauga ouale si se framanta bine totul , pana se obtine un aluat omogen .
Se inveleste aluatul in folie si se pune la frigider 30 de minute , dupa care se intinde o foaie subtire si se taie in fasii( reginette) inguste de circa 1 cm.
Se presara reginettele cu faina si se intind pe o tava , unde se lasa la uscat alte 30 de minute.
Se pune la fiert apa intr-o oala cu un pic de sare si se fierb reginettele , circa 10 min.
Intre timp se pune ciocolata la topit cu frisca lichida si apa .
Cand s-au fiert reginettele se strecoara de apa si se toarna peste ele sosul de ciocolata cald si se orneaza cu coaja de portocala rasa.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

BlogCatalog

Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory