sabato 8 novembre 2008

Ciambella cu banane si ciocolata

Image Hosted by ImageShack.us

Ingrediente: Pentru aluat, 250 gr iaurt cu banane, 100 gr zahar, 250 gr faina, 30 gr unt, 3 oua, 1 praf de copt, 1 zahar vanilinat, 2 banane, un varf de sare.Pentru glazura, 200 gr ciocolata si 6 linguri de frisca lichida sau smantana. Pentru ornat , 2 banane , 5 linguri de zahar , 2 linguri de lichior ,1 lingura de unt si ciocolata rasa.

Se mixeaza iaurtul cu zaharul , vanilia si untul, dupa care se adauga galbenusele , faina, si praful de copt. Se amesteca bine pana se obtine o compozitie omogena.

Se bat albusele spuma cu un pic de sare , apoi se inglobeaza in cealalta compozitie.

Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina, apoi se toarna compozitia si se introduce in cuptorul incins la 180° . Dupa ce s-a copt se lasa la racit.

Intre timp se pregateste glazura , topind pe baie de aburi ciocolata si frisca lichida , care se va turna peste ciambella , cand aceasta s-a racit. Peste glazura se presara ciocolata rasa.

Se topeste untul cu zaharul , se lasa pe foc pana se caramelizeaza un pic si se adauga lichiorul si bananele taiate felii. Dupa ce s-au racit se servesc cu ciambella.

Prajitura cu ciocolata si menta

Image Hosted by ImageShack.us

Ingrediente :pentru blat, 70 gr faina, 50 gr unt, 100 gr ciocolata, 100 gr zahar, un varf de sare, 2 galbenuse si 4 albuse.Pentru crema , 300 ml.frisca lichida, 6 linguri sirop de menta, 9 gr.gelatina. Pentru ornat , decoratii din ciocolata si din zahar topit.
Image Hosted by ImageShack.usSe bat albusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si sarea, pana se obtine o spuma tare , iar galbenusele se bat bine cu zaharul ramas , dupa care se amesteca incet cele doua compozitii.
Se topeste pe foc mic untul si ciocolata , se lasa sa se raceasca , dupa care se inglobeaza in spuma de oua. Se amesteca de jos in sus cu o lingura de lemn , apoi se adauga si faina.
Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se pune la cuptor la 180° , circa 15 min.Dupa ce s-a copt se lasa blatul sa se raceasaca ,apoi se decupeaza cu ajutorul unor forme , niste discuri.
Se pregateste crema , incalzind pe foc frisca lichida cu siropul de menta ,in care se va adauga gelatina inmuiata in precedenta intr-un pic de apa. Se amesteca bine pana cand se topeste gelatina .Atentie , nu trebuie sa fiarba , incalziti la foc mic.
Se pregateste un sirop cu apa si zahar si se stropesc discurile taiate din blat.
In niste forme circulare se pune jos cate un disc , se acopera cu un strat de crema si se da la rece , pana se ingroasa crema apoi deasupra se aseaza celalalt disc.
Se scot prajiturile din forme si se orneaza dupa placere cu decoratii din ciocolata si zahar ars.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

BlogCatalog

Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory