sabato 8 novembre 2008

Ciambella cu banane si ciocolata

Image Hosted by ImageShack.us

Ingrediente: Pentru aluat, 250 gr iaurt cu banane, 100 gr zahar, 250 gr faina, 30 gr unt, 3 oua, 1 praf de copt, 1 zahar vanilinat, 2 banane, un varf de sare.Pentru glazura, 200 gr ciocolata si 6 linguri de frisca lichida sau smantana. Pentru ornat , 2 banane , 5 linguri de zahar , 2 linguri de lichior ,1 lingura de unt si ciocolata rasa.

Se mixeaza iaurtul cu zaharul , vanilia si untul, dupa care se adauga galbenusele , faina, si praful de copt. Se amesteca bine pana se obtine o compozitie omogena.

Se bat albusele spuma cu un pic de sare , apoi se inglobeaza in cealalta compozitie.

Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina, apoi se toarna compozitia si se introduce in cuptorul incins la 180° . Dupa ce s-a copt se lasa la racit.

Intre timp se pregateste glazura , topind pe baie de aburi ciocolata si frisca lichida , care se va turna peste ciambella , cand aceasta s-a racit. Peste glazura se presara ciocolata rasa.

Se topeste untul cu zaharul , se lasa pe foc pana se caramelizeaza un pic si se adauga lichiorul si bananele taiate felii. Dupa ce s-au racit se servesc cu ciambella.

Prajitura cu ciocolata si menta

Image Hosted by ImageShack.us

Ingrediente :pentru blat, 70 gr faina, 50 gr unt, 100 gr ciocolata, 100 gr zahar, un varf de sare, 2 galbenuse si 4 albuse.Pentru crema , 300 ml.frisca lichida, 6 linguri sirop de menta, 9 gr.gelatina. Pentru ornat , decoratii din ciocolata si din zahar topit.
Image Hosted by ImageShack.usSe bat albusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si sarea, pana se obtine o spuma tare , iar galbenusele se bat bine cu zaharul ramas , dupa care se amesteca incet cele doua compozitii.
Se topeste pe foc mic untul si ciocolata , se lasa sa se raceasca , dupa care se inglobeaza in spuma de oua. Se amesteca de jos in sus cu o lingura de lemn , apoi se adauga si faina.
Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se pune la cuptor la 180° , circa 15 min.Dupa ce s-a copt se lasa blatul sa se raceasaca ,apoi se decupeaza cu ajutorul unor forme , niste discuri.
Se pregateste crema , incalzind pe foc frisca lichida cu siropul de menta ,in care se va adauga gelatina inmuiata in precedenta intr-un pic de apa. Se amesteca bine pana cand se topeste gelatina .Atentie , nu trebuie sa fiarba , incalziti la foc mic.
Se pregateste un sirop cu apa si zahar si se stropesc discurile taiate din blat.
In niste forme circulare se pune jos cate un disc , se acopera cu un strat de crema si se da la rece , pana se ingroasa crema apoi deasupra se aseaza celalalt disc.
Se scot prajiturile din forme si se orneaza dupa placere cu decoratii din ciocolata si zahar ars.
Si è verificato un errore nel gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

BlogCatalog

Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory