giovedì 15 maggio 2008

TORT GLACIAR CU MENTA








Tort glaciar cu menta
Ingrediente: pentru blat , 150 g faina ,1 lingurita praf de copt , 3 linguri cacao , 75 g zahar , 75 g unt moale , 1 ou. Pentru crema :500 ml. lapte , 75 g zahar , 2 linguri amidon , 2 galbenusuri , 4 linguri sirop de menta , 30 g ciocolata .
Se amesteca faina cu praful de copt, cacaoa si zaharul. Se adauga untul si oul si se framanta aluatul, dupa care se inveleste in folie si se pune la rece 30 min.
Se imparte aluatul in 2 parti care se intind si se aseaza pe o tava rotunda (20 cm.) tapetata cu hartie si se coc 10 min.
Se incalzeste laptele cu zaharul , amidonul, si galbenusurile, se amesteca continu dar nu se lasa sa fiarba.Cand compozitia se ingroasa, se inglobeaza siropul de menta. Se da la congelator 60 min., pana se intareste, dar inca se mai poate amesteca si se pune ciocolata bucatele. Se aseaza in jurul blatului inferior un inel pentru torturi si deasupra se pune crema de menta.Se acopera cu al doilea blat si se pune la congelator 2 ore.




Si è verificato un errore nel gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

BlogCatalog

Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory