lunedì 11 maggio 2009

Ceapa salbatica in otetCeapa salbatica este o planta care creste mai mult in regiunile mediterane si are niste flori de culoare violet sau albastru. Bulbul plantei este bogat in saruri minerale , este comestibil si se gaseste sub pamant la circa 20-30 cm. Seamana cu o ceapa mica , are un gust amarui , proprietati diuretice , laxative si stimuleaza apetitul.


Ingrediente : Ceapa salbatica (circa 3 kg ), 2 litri de otet , 4 litri de apa , sare groasa , zahar , foi de dafin si 1 pliculet de conservant.


Se curata bulbi de ceapa de primele foi , se spala bine , se scurg si se acopera in straturi cu sare groasa. Se lasa la macerat pana a doua zi .

Dupa circa 20-24 ore se elimina sarea in exces , clatindu-se cu apa de doua, trei ori.

Se amesteca 1 litru de otet cu 2 litri de apa si se fierb cepele circa 20-25 min. , apoi se scot si se tin deoparte.

Se amesteca din nou 1 litru de otet cu 2 litri de apa , 3 linguri de zahar , 3 linguri de sare , conservantul si cateva foi de dafin si se pune la fiert cateva minute , pana clocoteste.

Se aseaza cepele in borcane spalate si sterilizate , apoi se toarna deasupra lichidul fierbinte.

Se inchide fiecare borcan cu un capac , bine strans si se pun la fiert intr-o oala larga plina de apa , circa 30 de minute , apoi se lasa la racit si se pot conserva in camara cateva luni.

Cepele in otet se consuma ca si celelalte muraturi, cu friptura , peste etc...


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

BlogCatalog

Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory