giovedì 17 aprile 2008

DOVLECEI UMPLUTI






DOVLECEI UMPLUTI


Ingrediente: dovlecei (zucchine), ou, pesmet sau miez de paine inmuiat in lapte , sare , piper, branza rasa (parmigginao), oregano, busuioc, usturoi, ceapa si o rosie .


Spalati bine dovleceii , taiatii in doua si scobiti miezul cu o lingurita sau un cutit, apoi ii puneti sa fiarba in apa clocotita cam 10-15 min. Intre timp taiati cubulete mici miezul pe care l-ati scos din dovlecei si il puneti la prajit cu ceapa taiata si usturoiul. Cand s-au prajit un pic adaugati rosia taiata marunt. Puneti sare , piper , busuioc si oregano. Lasati aceasta compozitie sa se raceasca putin si adaugati oul , branza si pesmetul. Dupa ce ati scos din apa dovleceii, ii umpleti si ii puneti la cuptor. 180°, 20-25 min.

PESTISORI MARINATI



ALICI MARINATE - de post


Ingrediente: alici, sare , otet,usturoi, ardei iute, oregano, suc de lamaie.


Se scot intestinele , se elimina capul si se spala bine pestisorii ,dupa care se aseaza intr-o farfurie adanca si se acopera cu otet. Se lasa la macerat 2-3 ore , se scurge otetul, se sareaza si se adauga uleiul , usturoiul taiat , ardeiul iute (daca va place), zeama de lamaie si oreganul. Se mai lasa un pic , sa prinda aromele . Se poate conserva 3-4 zile .

PRAJITURA NEAGRA






PRAJITURA NEAGRA.


Timp :35 min.

Ingrediente: pentru crema de branza; 250 gr. branza dulce, 65 gr. zahar, 1 ou mare, 1/2 lingurita estrat de vanilie. Pentru aluat: 210 gr. faina, 210 gr. zahar, 3 linguri de cacao, o lingurita de bicarbonat, 250 ml.apa sau lapte, un pic de sare, o lingura de ulei, o lingurita de otet sau lamaie, vanilie.


Amestecati branza cu zaharul cu oul si vanilia , pana devine o crema. Turnati compozitia intr-o tava unsa. Amestecati faina, zaharul, cacaoa ,bicarbonatul si sarea ,dupa care adaugati apa, uleiul sucul de lamaie si vanilia. Mestecati bine si apoi varsati compozitia neagra peste cea alba. Daca doriti puteti sa le amestecati usor cu o lingurita ,pentru a crea un efect marmorat. Puneti la cuptor 25-30 min la 180 de grade. Cand s-a racit intoarceti prajitura, cu crema de branza in sus.

CARTOFI cu GOGOSARI





Cartofi cu gogosari


Timp de preparare: 45 minute.

Ingrediente: cartofi, gogosari in otet, usturoi, ulei de masline, sare si piper. Cantitatile ,in functie de persoane...si de cat mancati de mult


Se pun cartofii ,bine spalati ,la fiert in apa cu sare. Gogosarii se taie felii si se pun la prajit in ulei (fiti generosi cu uleiul ca , cartofii absorb mult) cu usturoiul intreg sau tocat (dar nu prea marunt ca sa nu se arda). Se pune sare si piper dupa gust . Cand s-au fiert cartofii ,se piseaza dar nu prea marunt si se amesteca cu gogosarii si uleiul.Se pot consuma singuri sau cu carne .

PLACINTA UMPLUTA





Placinta umpluta


Timp de preparare: o ora si jumatate.

Ingrediente:Pentru aluat, 450 gr. faina,drojdie 20 gr., o lingura de ulei ,apa calduta 250 ml. circa.

Pentru umplutura: 500 gr. piept sau pulpa de pui, o ceapa,ulei,ciuperci 300 gr.,dovlecel si o rosie sau doua,piper,patrunjel.


Se topeste drojdia in apa calduta si se amesteca cu faina, sarea si uleiul, dupa care se framanta 5-10 min., si se pune la crescut. Intre timp se caleste ceapa in ulei , se adauga carnea de pui taiata bucatele mici , ciupercile si dovlecelul si se frig 5-10 min acoperite. Apoi se pun rosile taiate si se lasa pana cand se evapora toata apa lasata . Se pune sarea , piperul si patrunjelul. Aluatul se imparte in doua parti :1/3 si 2/3, partea mai mare se intinde si se pune pe o tava rotunda unsa cu unt si faina, iar cu partea mai mica se face un capac care se pune deasupra , dupa ce s-a pus umplutura la mijloc. Se unge deasupra cu ulei si se pune la cuptor 20-25 min,la 180 de grade.


RAVIOLI





RAVIOLI


Timp de pregatire:30 de minute.

Pentru 3-4 persoane.Ingrediente:300gr de faina ,200ml apa caluta,sare .

Pentru umplutura:500 gr urda( branza ), patrunjel , sare, un ou intreg.


Se framanta faina cu apa calduta si cu sarea,dupa care se imparte aluatul in doua si se intin 2 foi. Urda( branza ) se amesteca cu un ou , patrunjelul tocat si sarea. Cu o lingurita se pune cate un pic din compozitia obtinuta pe una di foile intinse iar cu cealalta se acopera si cu gura unui pahar sau cu o ustensila pentru taiat ravioli ,se taie pasta. Ravioli obtinuti se fierb in apa clocotita ,10 min., dupa care se servesc cu un sos de rosii sau dupa preferinta.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

BlogCatalog

Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory