
Ingrediente :4 lamai , 200 gr ton , 100 gr unt , 4 linguri de capere in otet , o legatura mica de patrunjel , 1 ceapa mica , sare si piper .
Se spala bine lamaile , se taie deasupra un capacel si se scobesc cu un cutitas ascutit.
Miezul si sucul din interiorul lamailor se pastreaza .
Se scurge bine tonul din conserve , de partea lichida(ulei sau apa) , apoi se mixeaza impreuna cu 3 linguri de capere , patrunjelul , untul , ceapa si dupa gust un pic de suc de lamaie , sare si piper.
Cand s-a obtinut o crema omogena se scoate din mixer si se adauga caperele intregi ramase.
Se umple lamaile cu crema de ton si se pun la frigider sau la congelator , pana cand se intareste umplutura.
Fiecare lamaie se taie feliute , care se pot servi cu paine prajita sau dupa preferinta.
6 commenti:
Ciao, sono Antonella redattrice e proprietaria del sito www.pomodororosso.it, mi piacerebbe contattarti hai una casella e-mail?
Ti volevo fare i complimenti per il tuo lavoro nel blog.
A presto Antonella
Grazie per i complimenti Antonella , sono molto felice che sei arrivata qui, a vedere il mio blog , anche se ancora non ho scritto le ricette in italiano , per mancanza di tempo.
Verrò a trovarti sul tuo sito ...
Di niente, mi piacerebbe, se a te fa piacere, mettere sul mio sito qualche tua ricetta,anche magari qualche ricetta tipica rumena; naturalmente specificando il tuo nome e il link dei tuo blog. Se ti fa piacere puoi contattarmi via e-mail all'indirizzo: info@pomodororosso.it.
A presto Antonella
Moni sua cozinha é apaixonante, como você sabe fazer bem! Parabéns. Beijos da Pri (Brasil)
Mmmmmmmm, ce arome!
Te invit sa iei niste premii de pe blogul meu. Le meriti din plin.
superb..un aperitiv foarte bun
Posta un commento