domenica 18 maggio 2008

TORT CU MERE







Tort cu mere
Ingrediente :pentru blat ,3 albusuri ,2 galbenusuri , 5 linguri de lapte , 5 linguri de zahar , 5 linguri de faina , un pic de sare , si 3 lingurite praf de copt. Pentru sirop si crema : 2 linguri de zahar pentru caramel , 1 plic de zahar vanilat , 200 ml apa , 500 gr mere , zeama de la o lamaie , 300 ml suc natural de mere (sau pere ), 1 pachet de budinca de vanilie , 4 gr de gelatina , 1 lingura de unt , scortisoara. Pentru decorat : 200 ml frisca batuta.
Se bat albusurile spuma cu un pic de sare si 2 linguri de zahar.Separat se mixeaza galbenusurile cu laptele si restul de zahar . Se adauga faina , se mixeaza din nou , apoi se incorporeaza incet albusurile mestecand de jos in sus cu o lingura pana se obtine o compozitie omogena , care se va turna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace in cuptor la 180 ° , 20 de minute.
Se prepara siropul , caramelizand zaharul (2 linguri ) care se va stinge cu apa. Se lasa sa fiarba un minut , dupa care se adauga merele taiate cubulete si zeama de lamaie. Se lasa la fiert pana ce se inmoaie merele. Se ia dupa foc si se adauga zaharul vanilat si un pic de scortisoara. Se lasa sa se raceasca.
Crema se face amestecand sucul natural de pere cu praful de budinca . Dupa ce s-a ingrosat un pic crema , se adauga gelatina inmuiata in apa calduta si se lasa la rece.
Blatul se aseaza pe o farfurie cu un inel ,care se deschide , in jurul sau , se adauga merele iar apoi crema de budinca. Se pune la frigider cateva ore , pana se intareste iar apoi se orneaza cu frisca batuta.



2 commenti:

Mona ha detto...

foarte bine arata tortul ...mai ales ca are mere..felicitari

Dame de companie ha detto...

pare usor de facut....am sa incerc si eu

Share It

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

BlogCatalog

Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory