giovedì 15 maggio 2008

TORT GLACIAR CU MENTA








Tort glaciar cu menta
Ingrediente: pentru blat , 150 g faina ,1 lingurita praf de copt , 3 linguri cacao , 75 g zahar , 75 g unt moale , 1 ou. Pentru crema :500 ml. lapte , 75 g zahar , 2 linguri amidon , 2 galbenusuri , 4 linguri sirop de menta , 30 g ciocolata .
Se amesteca faina cu praful de copt, cacaoa si zaharul. Se adauga untul si oul si se framanta aluatul, dupa care se inveleste in folie si se pune la rece 30 min.
Se imparte aluatul in 2 parti care se intind si se aseaza pe o tava rotunda (20 cm.) tapetata cu hartie si se coc 10 min.
Se incalzeste laptele cu zaharul , amidonul, si galbenusurile, se amesteca continu dar nu se lasa sa fiarba.Cand compozitia se ingroasa, se inglobeaza siropul de menta. Se da la congelator 60 min., pana se intareste, dar inca se mai poate amesteca si se pune ciocolata bucatele. Se aseaza in jurul blatului inferior un inel pentru torturi si deasupra se pune crema de menta.Se acopera cu al doilea blat si se pune la congelator 2 ore.




2 commenti:

Mona ha detto...

ce bun trebuie sa fie...sau mai bine zis ce bun a fost tortuletul...cu aceste zile calduroase care sunt la noi se potriveste de minune...daca am sa gasesc sirop de menta , il fac cu siguranta...cred ca are un gust racoritor..pupice :)

Edith ha detto...

Buna Moni. Am gasit tortul asta al tau postat de o tipa care fura retete mai de peste tot si participa cu ele la un concurs (cu pozele noastre - si mie mi-a furat vreo 10 retete cu tot cu poze)
Aici: http://www.gustos.ro/retete-culinare/torturi/tort-glaciar-cu-menta.html.

Eu am raportat retetle toate.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

BlogCatalog

Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory