Ingrediente : 4 lamai , 1 cana de zahar , 1 cana de apa , 3 linguri limoncello ( lichior de lamaie ) , coaja rasa de la 1 lamaie , 1 albus de ou si un pic de zahar pentru decor.
Se taie un pic din partea de jos a fiecarei lamai , pentru a le putea aseza in pozitie dreapta pe o tava si inca putin din partea superioara , care va fi folosita ca un capac.
Cu ajutorul unui cutitas ascutit , se scobeste miezul lamailor , care va fi stors bine si strecurat.
Se bate albusul de ou si cu o pensula se intinde pe exteriorul lamailor , care apoi se vor da prin zahar tos si se vor pune la congelator.
Intre timp se pune la fiert apa cu zaharul , pana acesta se topeste , dupa care se adauga limoncello , zeama si coaja de la lamai. Se lasa sa se raceasca , apoi se pune la congelator , amestecand din cand in cand , pentru a rupe cristalele de ghiata care se formeaza.
Se umple fiecare cupa de lamaie cu compozitia inghetata si sfaramata , se pune capacelul deasupra si se seveste...
3 commenti:
Draga Moni, imi ploua in gura cand ma uit la fotografiile astea, sunt o mare devoratoare de lamai! As vrea sa te invit sa iei de la mine o leapsa cu a sasea poza, sperand sa iti faca placere participarea la acest joc! Toate cele bune!
¡¡Vaya limones más apetecibles!! Me encantan. Seguro que están deliciosos.
Un beso.
Ce idee interesanta, nu m-am gandit la asta pana acum :D
Posta un commento