mercoledì 10 giugno 2009

Tarta cu lamaie











Ingrediente
Pentru umplutura , 4 oua , 400 gr. smantana sau frisca , 150 gr. zahar , zeama de la 3 lamai , coaja rasa de la 2 lamai , 2-3 picaturi esenta de lamaie si cubulete de fructe glasate (facultativ ).
Pentru aluat , 250 gr faina , 125 gr unt , 125 gr zahar , 1 lamaie , 2 oua mici sau 1 ou mare si 1 galbenus , 1 zahar vanilinat , sare.
Pentru lamaile glasate , 3 lamai mici taiate feliute subtiri , 250 gr zahar , apa.


Se pregateste aluatul , amestecand faina cu zaharul , zaharul vanilinat , coaja rasa de la lamaie si sarea , apoi se adauga ouale si untul moale (temperatura camerei ) taiat cubulete si se framanta pana se omogenizeaza toate ingredientele. Se infasoara aluatul in folie si se pune la frigider 1 ora .
Se mixeaza 2-3 minute toate ingredientele pentru umplutura si se pun la frigider circa 2 ore , pana se separa spuma de partea lichida.
Se taie feliute subtiri lamaile si se pun la fiert cu putina apa. Dupa ce a dat in clocot , se scurg de apa si se pun din nou la fiert , repetand de 3 ori . Se pune la fiert 250 ml apa cu 250 gr zahar iar cand acesta s-a topit se adauga feliutele de lamaie , care se vor fierbe la foc mic circa 30-40 de minute pana se glaseaza.
Se intinde aluatul si se aseaza pe o tava( 26 cm. ) unsa cu unt si presarata cu faina. Se inteapa cu varful unei furculite si se acopera cu hartie de copt si boabe de fasole uscata , apoi se pune la cuptor la 170°circa 15 minute. Se indeparteaza boabele si hartia si se varsa lichidul pentru umplutura , dupa ce s-a eliminat spuma care s-a ridicat la suprafata . Se pune tarta la cuptor 30-40 min la 150-160 °.
Cand este coapta , se lasa la racit si se orneaza cu feliutele de lamaie glasate.






LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

BlogCatalog

Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory