mercoledì 23 settembre 2009

Vinete griliate, la borcan






















Ingrediente : vinete , ulei de masline , sare , usturoi , oregano , otet , ardei iute .












Se taie vinetele in feliute subtiri , se sareaza si se aseaza pe o tava , unde se vor lasa circa 30 de minute , dupa care se pun la copt pe gril.






Intr-un vas mai mic , se amesteca un pic de ulei cu otet , sare, usturoi taiat marunt , oregano si ardei iute . Se omogenizeaza compozitia obtinuta si se toarna peste feliutele de vinete griliate , apoi se amesteca incet si se lasa cateva minute sa se condimenteze .






Se sterilizeaza borcanele si se aseaza cate un strat de vinete (fara a le presa prea mult ), peste care se toarna un pic de ulei , oregano si un stop de otet , apoi un alt strat de vinete si tot asa pana se umple borcanul .Se adauga un ardei iute micut , un catel de usuroi si se acopera totul cu ulei pana la 1 cm. de la gura borcanului.






Intr-o oala larga , plina cu apa , se pun borcanele inchise bine cu capacul si se fierb la foc incet circa 30 de min., dupa care se lasa la racit si se conserveaza in camara .






4 commenti:

Oana ha detto...

Salut Moni soro, da mai traiesti??? Mai vino la bucataria noastra ca ne e dor de tine!!!
Oana te pupa cu drag

Sorina ha detto...

buna idee...bine de stiut

VIATA ha detto...

Mai, ce reteta!
Adica, originala.

Masaj erotic ha detto...

foarte buna reteta,asa face si nasa mea;)

Share It

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

BlogCatalog

Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory