lunedì 28 settembre 2009

Muffin cu gem de prune si scortisoara







Ingrediente : 100 gr unt , 300 gr gem de prune cu scortisoara ( sau un alt gust , dupa placere ) , 5 linguri de lapte , 4 oua , 100 gr zahar , 1 praf de copt , 1 varf de cutit de sare , 300 gr faina.



Se topeste untul si se lasa la racit . Gemul de prune se amesteca cu laptele.



Se cerne faina si se amesteca cu praful de copt si sarea.



Ouale se bat cu zaharul, pana se obtine o compozitie spumoasa, apoi se adauga untul topit si gemul de prune , amestecand incet . La sfarsit se inglobeaza faina , putin cate putin .



Se ung formele de muffin cu unt si se presara cu faina , dupa care se varsa in fiecare cate o lingura plina din compozitia obtinuta , avand grija sa nu se umple mai mult de 3/4 .



Se pune tava in cuptorul incins la 170 °si se coace circa 15-20 min.



Cand s-au racit se pot presara cu zahar praf.
Si è verificato un errore nel gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

BlogCatalog

Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory