sabato 4 ottobre 2008

Biscuiti cu cacao si migdale


Ingrediente:500 gr. faina ,1 praf de copt ,150 gr. zahar praf ,1 zahar vanilinat ,1 varf de sare ,1 ou , 250 gr. unt ,40 gr. cacao ,1 lingura de rom (sau 1 lingurita de esenta de rom), 100 gr. migdale taiate marunt.
Se amesteca faina cu praful de copt ,140 gr.din zaharul praf ,vanilia, sarea, oul si untul moale taiat in bucati.Se amesteca compozitia pana se omogenizeaza totul .Daca este necesar se adauga cateva linguri de lapte.Aluatul obtinut se divide in doua parti (1/3 si 2/3). In 2/3 din aluat se incoropreaza cacaoa , 10 gr. de zahar ramas ,migdalele si romul , se framanta un pic si se da alautului o forma dreptunghiulara (tip caramida), apoi se acopera si se pune la frigider 10-15 min.
Intre timp se intinde o foaie mai groasa , din aluatul ramas si se unge cu un pic de albus batut .In aceasta foaie se va inveli aluatul de cacao ,dupa ce s-a intarit un pic la rece. Cu ajutorul unor mici presiuni ale mainilor se da din nou aluatului o forma dreptunghiulara ,apoi se inveleste in folie si se pune la congelator circa 10 min. Dupa ce se scoate , se taie felii de aproximativ 1 cm.-1,5 cm. care se vor aseza pe o tava tapetata cu hartie de copt ,avand grija sa se lase un pic de distanta intre ele .
Se pun la copt in cuptorul incins la 200°,cam 15 minute.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

BlogCatalog

Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory