sabato 18 ottobre 2008

Palariile vrajitoarelor...Halloween






Ingrediente :pentru biscuiti , 50 gr unt , 2 linguri de cacao , 175 gr faina , 8 gr praf de copt , sare , 2 oua , zahar vanilinat . Pentru crema : 20 gr unt , 250 gr ciocolata , 200 ml. frisca sau smantana. Pentru glazura : 200 gr ciocolata . Pentru decorare: 3 rotite de liquirzia , bombonele colorate.
Se pregateste aluatul de biscuiti amestecand faina , cacaoa , ouale , zaharul vanilia si praful de copt. Se framanta un pic pana se obtine un aluat omogen , se infasoara in folie si se pune la frigider.
Intre timp , se pregateste crema ganache , punand pe foc frisca si untul , apoi cand s-au incalzit se adauga ciocolata taiata in bucatele mici si se amesteca bine pana cand aceasta se topeste. Se ia de pe foc si se pune la racit intr-un vas cu apa rece si ghiata , apoi cu mixerul se bate bine pana se obtine o crema mai tare.
Se intinde o foaie din aluatul pe care l-am tinut la frigider si cu ajutorul unor forme rotunde se taie 6 discuri de 3,5 cm. si 6 discuri de 8 cm. , care se vor aseza pe o tava acoperita cu hartie si se vor pune la copt la 180° , 15 min.
Se topeste pe baie de aburi ciocolata pentru glazura
Crema ganache se spriteaza in forma de con pe biscuitii cei mici , care se vor pune in congelator cateva minute ( sau in frigider) .Cand s-a intarit crema ,se scot si se aseaza pe un gratar apoi se toarna peste ei glazura. Deasemenea si biscuitii cei mari se vor glazura cu ciocolata.
Fiecare con se pune deasupra unui biscuite mare , pentru a se obtine o palarie de vrajitoare . Se bordeaza cu o fasie de caramela liqurizia si se pun bombonelele colorate .
Se pastreaza la frigider pana inainte de a se consuma.

6 commenti:

kris ha detto...

Ce dragute sunt!

Lory ha detto...

Buna Moni,mai lasat fara cuvinte...arata bestial
Felicitari!!

Lily ha detto...

Foarte dragute palarioare!
Eu nu am facut niciodata pregatiri speciale de Halloween pentru ca sunt ocupata cu pregatirile pt ziua mea de nastere, care e chiar pe 31 :) Dar cred ca anul acesta voi incerca palarioarele tale!Felicitari!

Anonimo ha detto...


jaluzele verticale

webdesign

vanzari cosmetice creme derbe

tamplarie pvc termopan

jaluzele verticale tamplarie termopan rulouri

promovare website

tamplarie pvc

ferestre pvc usi pvc

ferestre lemn stratificat

dezinsectie deratizare

videochat autorizat

Cristina ha detto...

Moni sunt foarte frumoase palarioarele tale . Felicitari !

Anonimo ha detto...

Moni, foarte faine palarioarele si paianjenii imi plac mult de tot. Pup!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

BlogCatalog

Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory