Ingrediente ; pentru aluat ,450 gr faina , 20 cl.lapte ,25 gr drojdie , 70 gr zahar , 1 lingurita de sare, 6 oua ,150 gr unt. Pentru sirop : 50 cl. apa , 500 gr. zahar ,30 cl. rom .
Amestecati drojdia cu laptele caldut pana se topeste apoi adaugati zaharul, sarea , ouale si jumatate din cantitatea de faina. Bateti bine cu mixerul pentru a omogeniza compozitia ,apoi adaugati untul moale taiat in bucatele mici , continuand sa mixati aproximativ 3 min. , dupa care inglobati si faina ramasa , mestecand inca 2 minute dar mai usor.
Ungeti o tava cu unt si varsati compozitia obtinuta , niveland-o cu dosul unei linguri.Acoperiti cu un servet si lasati sa creasca aluatul ,intr-un loc caldut, circa 1 ora si jumatate.
Puneti la copt 30-35 min. ,in cuptorul incins la 200°C.
Dupa ce s-a copt , lasati torta in tava 2-3 min. ,apoi o scoateti si o lasati sa se raceasca.
Intre timp pregatiti siropul .Puneti pe foc apa cu zaharul si romul si fierbeti pana cand se topeste zaharul ,apoi lasati sa se raceasca.
Puneti torta (Babà) inapoi in tava si cu ajutorul unei linguri insiropati pana cand ,apasand cu un deget deasupra iese siropul.
Serviti cu frisca batuta sau fructe .
8 commenti:
Da ce misto ti-au iesit pozele!
Si vad acolo afine parca.Am o pofta de afine de vreo 2 sapt si nu gasesc nicaieri.
Bine era Doamne cand eram acasa.:)
Draga Deea , multumesc de apreciere. Bobitele alea negre nu sunt afine ci struguri.
Nici eu aici in Italia nu prea am vazut afine.
Auzi, Moni...problema e la mine vad numai afine in jur :)))
Cri,non riesco a visualizzare la pagina in italiano. Complimenti per queste cose buonissssssimeeee! Bacioni, Ross
Moni felicitari arata extraordinar
imi place mult!!!
ceao moni ...sunt andreea din atripalda...iai dat adresa la nina...sper sa nu gresesc ...astept un rasp..ciao
ciao moni ...sunt andreea din atripalda....iai dat adresa ta la nina...sper sa nu gresesc pers...astept un rasp
ce frumos arata...
Posta un commento