sabato 29 novembre 2008

Pizzi leccesi


Ingrediente : pentru aluat, 300 gr faina, 1/2 cubulet de drojdie, 200 ml apa calduta, 1 lingurita rasa de sare, 1/2 lingurita zahar.Pentru umplutura,ulei de masline,2 cepe rosii mari , 10 masline fara samburi, 2 rosii,1 ardei iute si un pic de sare.

Se pregateste aluatul , amestecand faina cu sarea , zaharul si apoi drojdia topita in apa calduta .Se framanta circa 5 -10 min. , apoi se lasa la crescut 1 ora intr-un loc caldut.
Intre timp se pregateste umplutura , frigand in ulei ceapa taiata feliute cu rosiile cubulete, ardeiul iute si maslinele taiate, dupa care se sareaza si se lasa la racit.
Cand aluatul a crescut , se amesteca cu compozitia pentru umplutura pana se omogenizeaza totul , iar daca mai este nevoie se adauga inca un pic de faina .
Se imparte aluatul in bilute de marimea unui ou , care se vor aseza pe o tava acoperita cu hartie de copt , lasand intre fiecare un pic de spatiu pentru a putea creste.
Se lasa din nou la crescut 45 de min., se ung pe deasupra cu ou batut si se pun in cuptorul incins la 200°, 15-20 min.

3 commenti:

kris ha detto...

Ce faine au iesit...si ce foame mi-e la ora asta :-))
As fura unul ;-)

kris ha detto...

Ti-am oferit premiul "blog amico", sper sa-ti placa, e dragutel :-))

Texte invitatii nunta ha detto...

Nu am mai mancat asa ceva dar merita sa incerc:X

Si è verificato un errore nel gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

BlogCatalog

Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory