martedì 26 maggio 2009

Tartine de cacao cu jeleu de fragute si crema de branza
















Ingrediente pentru 6-8 tartine





Pentru aluat : 200 gr faina , 125 gr unt moale , 70 gr zahar praf , 1 galbenus de ou , 40 gr cacao si coaja rasa de lamaie .





Pentru jeleul de fragute : 200 gr fragute (proaspete sau congelate ) , 80 gr zahar si 2 gr gelatina .





Pentru crema de branza : 200 gr branza (Pfiladelpfia sau ricotta) , 200 ml. frisca lichida , 6 gr gelatina , 2 linguri zeama de lamaie , 100 gr zahar si 1 zahar vanilinat.










Se prepara aluatul ,amestecand untul moale taiat bucatele cu faina , zaharul praf , galbenusul , cacaoa si coaja rasa de lamaie. Cand s-a obtinut o compozitie omogena , se inveleste in folie si se pune 15 minute la frigider.





Se intinde aluatul intr-o foaie subtire si se tapeteaza tavitele de tarte unse in precedenta cu unt si presarate cu faina.





Se pun la copt in cuptorul incins la 180° , circa 15 min.





Intre timp se pregateste jeleul de fragute ...se pune gelatina in 2 linguri de apa , la inmuiat , iar fragutele si zaharul se pun la fiert 5-6 min ., dupa care , se stoarce gelatina de apa si se topeste in compozitia calda , fara sa se fiarba. Se lasa la racit cateva minute , apoi se toarna jeleul obtinut in fiecare tartina , distribuindu-l in mod egal.





Se pregateste crema de branza , amestecand branza cu zaharul , pana se obtine o crema omogena . Se pune la incalzit zeama de lamaie in care se topeste gelatina , inmuiata in precedenta intr-un pic de apa , apoi se amesteca cu crema de branza.





Se bate frisca cu zaharul vanilinat si se inglobeaza si ea in crema .





Cand jeleul de fragute s-a intarit , se orneaza tartinele cu crema de branza si se pun la frigider pana se servesc.















Si è verificato un errore nel gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

BlogCatalog

Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory