mercoledì 20 maggio 2009

Cheesecake







Ingrediente :pentru aluat , 150 gr faina , 1/2 lingurita praf de copt , 75 gr zahar , 1 zahar vanilinat , un varf de cutit de sare , 1 ou 75 gr unt moale .
Pentru umplutura , 750 gr branza ( ricotta ) , 150 gr zahar , 3 linguri zeama de lamaie , 50 gr amidon de porumb , 4 galbenuse , 4 albuse , 200 gr frisca si un zahar vanilinat.

Se amesteca faina cu praful de copt si sarea , se adauga zaharul , oul , untul moale si zaharul vanilinat .Cand toate ingredientele s-au omogenizat , se formeaza o mingiuta care se inveleste in folie si se pune in frigider , circa 30 de minute.
Se tapeteaza o tava (28 cm . diametrul ) cu unt si faina , apoi cu aluatul intins intr-o foaie subtire. Se inteapa cu o furculita aluatul de pe fundul tavii si se pune in cuptorul incins la 180° , circa 10 min.
Se mixeaza ricotta cu zaharul , zeama de lamaie , amidonul vanilia si galbenusele.
Separat se bate frisca , iar apoi albusurile spuma , dupa care se inglobeaza amandoua incet la crema de ricotta.
Se toarna compozitia obtinuta peste aluatul din tava, se niveleaza si se pune la copt la 140° , circa 75-80 min.
Cand s-a copt se stinge cuptorul si se lasa sa se raceasca complect inainte de a se scoate din tava.
Se serveste cu visine din sirop sau dupa preferinta.





Si è verificato un errore nel gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

BlogCatalog

Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory