mercoledì 16 aprile 2008

CIOCOCREM




Ciococrem


Ingrediente: 100 gr ciocolata amaruie sau de lapte, crema de vanilie sau budinca.


Topiti ciocolata pe aburi si cu o mica pensula ungeti niste forme (de hartie) in 2-3 straturi.Intre un strat si celalalt puneti formele la congelator 5 min. Dupa ce ati facut 3 straturi si s-a racit ciocolata ,desprindeti incet hartia ,apoi puteti sa umpleti cu crema de vanilie sau cu ce alceva doriti.


BROWNIES






BROWNIES


Timp de preparare: 5+25 minIngrediente:300 gr faina , 30 gr cacao, 3 lingurite praf de copt, 300 gr zahar, un pliculet de zahar vanilinat, un varf de sare, 4 oua, 250 ml. de ulei, 50 ml. frisca (ne batuta), 200 gr miez de nuca, 100 gr ciocolata rasa, 50 de gr ciocolata alba (pentru decorare).Amestecati cu mixerul toate ingredientele, 2 min.

Ungeti o tava si presarati-o cu faina.Varsati compozitia obtinuta in tava si nivelati-o cu dosul unei linguri.

Incalziti cuptorul la 160-170° si coaceti prajitura 25 de min.(depinde de cuptor) Dupa ce s-a copt si s-a racit taiati-o in romburi sau in patratele si cu ciocolata alba topita (pe aburi sau in microunde) decorati cum va place.


PASTIERA NAPOLETANA


Pastiera napoletana

Ingrediente ;pentru umplutura: 580 g. branza dulce ( urda ), 580 g. de zahar, 8 oua, 580 g. grau fiert ( se cumpara la borcan), 200 ml lapte, o fiola de aroma "millefiori" sau "fior d'arancio" , coaja rasa de portocala sau de lamaie, fructe zaharisite. Pentru aluatul fraged : 500 g de faina, 3 galbenuse de ou, 200 g unt sau untura, 200 g de zahar,un pic de sare.

Puneti graul (din borcan) la fiert cu laptele, o lingura de unt si cu aroma "fior d'arancio" pana cand devine ca o crema . Lasati crema la racit. Cand s-a racit crema de grau, adaugati urda ( branza dulce ), zaharul, ouale, fructele candite. Mestecati bine si daca doriti mai puneti si niste crema de vanilie. Se va obtine o compozitie mai lichida, pe care o puneti in frigider. Pregatiti aluatul fraged sau il cumparati (pasta frolla), intindeti o foaie pe care o asezati intr-o tava rotunda pe care ati uns-o si ati presarat-o cu faina.Turnati din compozitia pregatita mai inainte ,iar deasupra puneti niste fasii din pasta ramasa. Se pune la cuptor la 180 ° cam 45 de min.(depinde de cuptor)

BEZELE


BEZELE cu mere


Ingrediente: 3 albuse, 200 gr e zahar, 2 mere, scortisoara, zahar vanilat,coaja de lamaie.


Se bat albusele bine ,adaugand cate un pic de zahar si vanilia, pana cand se obtine o spuma lucioasa si tare . Se umple un sprit cu aceasta spuma si se fac niste cosulete ,sau o alta forma pe care o doriti.Se coc la foc lent (max.100° / 1ora si jumatate). Intre timp se curata merele si se taie cubulete mici ,dupa care se pun la foc cu o lingura de zahar si scortisoara. Cand s-au caramelizat se lasa la racit. Umpleti cosuletele cu aceste mere.....si pofta buna.

LE PARDULE






LE PARDULE ,prajitura din sudul Italiei


Ingrediente:pentru umplutura, 500 gr. branza dulce (urda), 2 galbenuse de ou, 150 gr. zahar, vanilie, sofran (zafferano), coaja de lamaie, 2-3 linguri de faina, o lingura praf de copt. Pentru aluat, 500 gr. faina, 50 gr. zahar, un pahar de apa, 50 gr. unt sau untura, sare.


Se amesteca branza cu galbenusele, zaharul, vanilia, sofranul, coaja de lamaie,faina si praful de copt.se pune la rece si intre timp se face aluatul, amestecan faina,cu zaharul, cu apa , sarea si untul moale. Se framanta bine ,se intinde o foaie (nu foarte subtire) si se taie niste discuri cu diametrul de 10 cm. In mijlocul fiecarui disc se pune o lingurita plina de crema de branza. Se prinde discul cu cate doua degete ,in dreapta si in stinga si se strange bine,apoi tot cu ambele maini se prinde sus si apoi jos. Va trebui sa iasa ca un cosulet in forma de stea. Puneti la cuptor ,la 170° circa 30-35 min.

VALURILE DUNARII




VALURILE DUNARII


Ingrediente:550 gr.faina,100 gr.unt, 250 ml.lapte, 1 ou intreg, 2 galbenuse, sare, 25 gr. drojdie, o lingurita de zahar.Pentru umplutura:cascaval si sunca sau costita.Daca doriti sa o faceti cu umplutura dulce :urda(ricotta)si bucatele de ciocolata.In acest caz puneti si un pic de zahar in aluat.


Puneti drojdia sfaramitata cu o lingurita de zahar ,care se va topi in putin timp.Laptele caldut cu faina,ouale,untul moale se framanta pic dupa care se adauga dojdia topita cu zahar.Se framanta din nou cel putin 10 min.dupa care se adauga sarea si se framanta din nou.Se pune la crescut o ora iar apoi se divide aluatul in 10 -12 parti egale ,care se intind cu sucitorul sau cu palma.Puneti umplutura la mijloc si inchideti biluta.Partea cu inchiderea se pune in jos,iar bilutele in tava cu un pic de distanta intre ele,ca vor trebui sa mai creasca un pic.Dupa ce au mai crescut se ung deasupra cu ou batut. Se coc in cuptor la 180 de grade ,30-35 min.

PRAJITURA "PRIMAVARA"


PRAJITURA "PRIMAVARA"

Timp necesar :30 de minute
Ingrediente:125 gr.de unt (topit sau foarte moale),
125 gr.zahar,
125 gr.faina,
2 oua,
o lingurita praf de copt ,
1/2 lingurita bicarbonat stins cu suc de lamaie,
un pliculet de zahar vanilinat,
2-3 linguri de lapte,
scoarta de lamaie.
Pentru spuma: 125 gr zahar pudra,un albus de ou si suc de lamaie.


Amestecati toate ingredientele cu mixerul ,apoi varsati compozitia in mici forme , dar nu umpeti mai mult de jumatate.Puteti pune deasupra un pic de gem sau o bucatica de fruct. Lasati in cuptor 20-25 min. ,la 180 de grade.Bateti albusul cu zaharul pudra(neaparat) 5 min.cu mixerul iar apoi adaugati zeama de lamaie si mai bateti un pic.Cand s-au racit turtitele puneti spuma deasupra si decorati dupa preferinta.

Gogosi italienesti


GOGOSI italienesti.
500 gr.faina,
500 gr.cartofi fierti (in coaja),
70 gr.unt,
un cubulet de drojdie ,
un pic de lapte caldut,
2 oua,
sare,
2 linguri de zahar,
coaja de lamaie ,vanilie.

Se piseaza cartofii fierti cu o furculita si apoi se amesteca cu toate celelalte ingrediente. Se framanta un pic si se pune aluatul la crescut 2 ore. Dupa ce a crescut aluatul , se imparte in mai multe bilute si din fiecare se face cate o coarda de circa 20 cm / 1,5 cm. ,care se inchide ca un colacel. Se pun colaceii din nou la crescut cam jumatate de ora ,iar apoi se frig in ulei.

TORT "Floare de mai"




Tort "Floare de mai"

Ingrediente: 300 gr de faina ,
3 linguri de cacao amara ,
4 oua , 250 gr de zahar ,
3 lingurite praf de copt ,
vanilie ,
5 picaturi esenta de rom ,
1/2 lingurita de sare,
250 ml ulei ,
100 ml lapte ,
200 gr nuci macinate ,
100 gr ciocolata rasa,
o cana de "risociok" orez expandat cu ciocolata.
Amestecati cu mixerul toate ingredientele la un loc iar la sfarsit adaugati orezul expandat cu ciocolata "risociok".Ungeti o tava in forma de floare , varsati compozitia obtinuta si puneti la cuptor 30-35 de min. la 160 ° Cand s-a copt , lasati sa se raceasca bine si apoi scoateti torta . Cu 125 gr. de zahar praf , un albus de ou si o lingura de suc de lamaie ,faceti o glazura . Decorati torta cum doriti.....






LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

BlogCatalog

Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory