sabato 30 maggio 2009

Usturoi marinat ...in ulei











Ingrediente : Usturoi , vin alb , lapte , otet de vin alb , ulei de masline , foi de dafin , ardei iute si sare .








Se curata usturoiul , se spala bine si se pune la fiert cu sare , foaie de dafin , 5 parti de otet , 5 parti de vin si 2 parti de lapte ( ex. 5 cani de otet , 5 cani de vin si 2 cani de lapte ) . Daca cantitatea de usturoi este mica , atunci se folosesc aceleasi proportii dar utilizand o cescuta sau un paharel mai mic.




Din momentul cand lichidul incepe sa fiarba , se mai lasa 10 - 15 minute pe foc .




Se scoate usturoiul si se aseaza pe un servet curat , lasandu-l sa se raceasca si sa se usuce , apoi se pune in borcane (spalate bine si sterilizate ) impreuna cu cate o foaie de dafin si un mic ardei iute.




Se acopera cu ulei de masline , se inchid borcanele ermetic si se pun in camara .




2 commenti:

arima ha detto...

Muy buena la receta, tomo nota para conservar los ajos.

Besos!!!!

Ala Oancea ha detto...

Am facut si eu o marinata pentru telemea si m-am gandit ce fain ar fi sa pun doar usturoi (sunt mare amatoare). Uite ca am gasit aici la tine o reteta ! Super ! Am sa o incerc neaparat ;)

Share It

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

BlogCatalog

Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory