mercoledì 16 aprile 2008

PASTIERA NAPOLETANA


Pastiera napoletana

Ingrediente ;pentru umplutura: 580 g. branza dulce ( urda ), 580 g. de zahar, 8 oua, 580 g. grau fiert ( se cumpara la borcan), 200 ml lapte, o fiola de aroma "millefiori" sau "fior d'arancio" , coaja rasa de portocala sau de lamaie, fructe zaharisite. Pentru aluatul fraged : 500 g de faina, 3 galbenuse de ou, 200 g unt sau untura, 200 g de zahar,un pic de sare.

Puneti graul (din borcan) la fiert cu laptele, o lingura de unt si cu aroma "fior d'arancio" pana cand devine ca o crema . Lasati crema la racit. Cand s-a racit crema de grau, adaugati urda ( branza dulce ), zaharul, ouale, fructele candite. Mestecati bine si daca doriti mai puneti si niste crema de vanilie. Se va obtine o compozitie mai lichida, pe care o puneti in frigider. Pregatiti aluatul fraged sau il cumparati (pasta frolla), intindeti o foaie pe care o asezati intr-o tava rotunda pe care ati uns-o si ati presarat-o cu faina.Turnati din compozitia pregatita mai inainte ,iar deasupra puneti niste fasii din pasta ramasa. Se pune la cuptor la 180 ° cam 45 de min.(depinde de cuptor)

Nessun commento:

Si è verificato un errore nel gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

BlogCatalog

Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory