mercoledì 5 novembre 2008

Biscuiti cu gropite delicioase

Image Hosted by ImageShack.us

Ingrediente :pentru aluat ,150 gr faina , 40 gr amidon , 2 linguri de cacao , 1/2 lingurita praf de copt ,un varf de sare , 125 gr unt ,2 galbenusuri ,80 gr zahar.Pentru decorare, 150 gr ciocolata si 4-5 linguri de zahar.

Se amesteca faina cu amidonul , sarea, cacaoa , praful de copt , galbenusurile , zaharul si untul moale taiat bucatele. Se framanta bine , pana se obtine un aluat omogen , care se inveleste in folie si se pune la frigider 30 min.
Se scoate aluatul si se imparte in mici bilute de circa 20-25 gr. .Fiecare biluta se tavaleste pe jumatate in zahar ,iar apoi cu ajutorul unui deget se apasa si se formeaza cate o gropita in mijloc.
Se aseaza biscuitii pe o tava acoperita cu hartie de copt , lasand cativa centimetri intre unul si celalat si se punn la cuptor 15 min. la 180°.
Intre timp se topeste ciocolata pe baie de aburi cu o lingura de lapte sau frisca lichida.
Dupa ce s-au copt biscuitii se lasa sa se raceasca un pic iar apoi fiecare gropita se umple cu ciocolata calduta.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

BlogCatalog

Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory