mercoledì 16 aprile 2008

VALURILE DUNARII




VALURILE DUNARII


Ingrediente:550 gr.faina,100 gr.unt, 250 ml.lapte, 1 ou intreg, 2 galbenuse, sare, 25 gr. drojdie, o lingurita de zahar.Pentru umplutura:cascaval si sunca sau costita.Daca doriti sa o faceti cu umplutura dulce :urda(ricotta)si bucatele de ciocolata.In acest caz puneti si un pic de zahar in aluat.


Puneti drojdia sfaramitata cu o lingurita de zahar ,care se va topi in putin timp.Laptele caldut cu faina,ouale,untul moale se framanta pic dupa care se adauga dojdia topita cu zahar.Se framanta din nou cel putin 10 min.dupa care se adauga sarea si se framanta din nou.Se pune la crescut o ora iar apoi se divide aluatul in 10 -12 parti egale ,care se intind cu sucitorul sau cu palma.Puneti umplutura la mijloc si inchideti biluta.Partea cu inchiderea se pune in jos,iar bilutele in tava cu un pic de distanta intre ele,ca vor trebui sa mai creasca un pic.Dupa ce au mai crescut se ung deasupra cu ou batut. Se coc in cuptor la 180 de grade ,30-35 min.

Nessun commento:

Si è verificato un errore nel gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

BlogCatalog

Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory