mercoledì 2 luglio 2008

CUIB DE VIESPI


Cuib de viespi


Ingrediente: pentru aluat ,500 gr faina, 25 gr drojdie, 3 linguri de zahar, 50 ml. ulei, 4 galbenuse , 200 ml. lapte , 100 ml. apa calduta, 1/2 lingurita de sare, coaja rasa de lamaie. Pentru crema: 200 gr. unt moale, 100 gr. zahar , 250 gr. nuca macinata. Pentru sirop:125 ml. lapte, 150 gr. zahar , vanilie.


Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus , dupa care se pune la dospit , pana se dubleaza in marime.Dupa ce a crescut se imparte aluatul in 4 parti egale si se intind 4 foi .

Se amesteca untul moale cu zaharul ,pana se obtine o crema iar apoi se adauga nuca macinata. Pe fiecare foaie intinsa se pune un strat din aceasta crema , dupa care se ruleaza si se taie bucati de circa 4 cm. sau cat de inalta este tava. Intr-o tava unsa si presarata cu faina , se aseaza bucatile taiate din rulou , una langa alta dar lasand un pic de spatiu intre ele.Se mai lasa la crescut cam 30 de min. dupa care se pun in cuptorul incins la 180° . Dupa circa 20 min. se scoate tava din cuptor si se varsa deasupra placintii siropul , obtinut prin fierberea laptelui cu zaharul si vanilia. Se introduce din nou in cuptor si se lasa pana se coace bine.



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

BlogCatalog

Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory