lunedì 29 settembre 2008

Barcute night & day



Ingrediente ; pentru aluat :250 gr. faina, 125 gr. zahar, 125 gr. unt, 2 oua , coaja rasa de la o lamaie, un varf de sare.

pentru crema : 2 galbenusuri de ou , 50 gr. zahar, 50 gr. faina, 1/2 litru de lapte, coaja de lamaie,1 zahar vanilinat, 100 gr. frisca batuta,4 linguri de nutella.

Pentru pregatirea aluatului , se amesteca faina cu zaharul , sarea si coaja rasa de lamaie , iar apoi se adauga untul moale (temperatura ambiente) si ouale si se framanta un pic pentru a omogeniza toate ingredientele. Nu trebuie framantat prea mult . Aluatul obtinut se inveleste in folie transparenta si se pune la frigider circa 30 de min. Intre timp se pregateste crema .

Se amesteca galbenusurile de ou cu zaharul pana se obtine o compozitie spumoasa si aproape alba iar apoi se adauga putin cate putin faina, pana cand se inglobeaza toata cantitatea. Peste compozitia obtinuta se varsa incet laptele si coaja de lamaie , se pune la fiert pe foc incet , amestecand continu . Cand s-a ingrosat crema , se ia deoparte si se lasa la racit.

Se intinde aluatul intr-o foaie ,se taie in bucati de marimea dorita si se tapeteaza formele (de barcute) , care au fost unse in prealabil cu unt si faina. Se aseaza formele intr-o tava si se pun in cuporul incins la 170° , circa 12-15 min. , apoi se scot si se lasa la racit .

Se prepara cremele "night & day". Se amesteca jumatate din cantitatea de crema ,facuta mai inainte , cu 4 linguri de nutella (night) ,iar cealalta jumatate din crema se amesteca cu frisca batuta (day). Se umple barcutele cu cele doua tipuri de crema si se decoreaza cu cate o steluta si o luna facute din aluat.

9 commenti:

Edith ha detto...

Moni draga, iar ai facut niste bijuterii! :) Frumoase rau!

Monica ha detto...

Mersi Edith , ma bucur ca mai treci pe la mine.

CristinaK ha detto...

Sunt de aceeasi parere cu Edith! ;) Sunt deosebite barcutele, Moni!

kris ha detto...

Miam! Ce dragut au iesit!

Monica ha detto...

Wawww Kris ,ce frumoasa esti in noua poza.

Unknown ha detto...

delicious!!!!!!!

Ginette ha detto...

Foarte dragalase...cum sa le mananci ?!?!!? Ma satur doar privindu-le. Felicitari !!!

Lily ha detto...
Questo commento è stato eliminato dall'autore.
Lily ha detto...

Moni draga, reteta ta a venit la fix. Martea trecuta am gustat un desert asemanator (la un business lunch in Bucuresti)si mi-a placut atat de mult incat ma si gandeam cum sa inventez o reteta care sa semene :)) Singura deosebire era la decor. Acolo barcutele erau decorate cu 3 bucatele de fructe: portocala, kiwi si visina.
Felicitari si multumesc pt reteta :))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

BlogCatalog

Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory