giovedì 17 aprile 2008

PLACINTA UMPLUTA





Placinta umpluta


Timp de preparare: o ora si jumatate.

Ingrediente:Pentru aluat, 450 gr. faina,drojdie 20 gr., o lingura de ulei ,apa calduta 250 ml. circa.

Pentru umplutura: 500 gr. piept sau pulpa de pui, o ceapa,ulei,ciuperci 300 gr.,dovlecel si o rosie sau doua,piper,patrunjel.


Se topeste drojdia in apa calduta si se amesteca cu faina, sarea si uleiul, dupa care se framanta 5-10 min., si se pune la crescut. Intre timp se caleste ceapa in ulei , se adauga carnea de pui taiata bucatele mici , ciupercile si dovlecelul si se frig 5-10 min acoperite. Apoi se pun rosile taiate si se lasa pana cand se evapora toata apa lasata . Se pune sarea , piperul si patrunjelul. Aluatul se imparte in doua parti :1/3 si 2/3, partea mai mare se intinde si se pune pe o tava rotunda unsa cu unt si faina, iar cu partea mai mica se face un capac care se pune deasupra , dupa ce s-a pus umplutura la mijloc. Se unge deasupra cu ulei si se pune la cuptor 20-25 min,la 180 de grade.


1 commento:

Anonimo ha detto...

am incercat sa fac placinta si am constatat ca este un mare cacat.sa va fut in cur cu retetele aste de toata mizeria

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

BlogCatalog

Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory