lunedì 22 febbraio 2010

Salata de sfecla rosie / Insalata di rape rosse







Ingrediente : 250 gr. sfecla rosie fiarta si data pe razatoarea mare , 2 cartofi fierti taiati cubulete mici , boabe de fasole alba (din conserva) , 1 catel de usturoi taiat marunt (sau ceapa ) , 125 gr iaurt , 3 linguri de maioneza , sare si piper.



mercoledì 17 febbraio 2010

Tarte cu ciocolata si ananas / Crostatine con cioccolato e ananas




Ingrediente : 2 oua , 200 ml smantana , 75 gr ciocolata , 130 gr faina , 50 gr zahar , 1 pliculet de zahar vanilinat , 1 lingura de rom , felii de ananas din compot.


giovedì 11 febbraio 2010

Biscuiti cu nuca de cocos...San Valentino





Ingrediente : 180 gr.faina , 80 gr.unt , 80 gr.zahar , 50 gr.nuca de cocos macinata , 2 oua , 1 lingurita praf de copt , 1 plic de zahar vanilinat. Zahar praf , pentru decor.

martedì 9 febbraio 2010

Biscuiti cu cacao si orz...San Valentino










Ingrediente : 
1 cana si jumatate de faina , 
125 gr unt , 
5 linguri de zahar , 
2 linguri cacao , 
2 linguri de orz solubil (granulat ) , 
1 ou , 
1 lingurita praf de copt .
Inimioare rosii de zahar , pentru decor.













































mercoledì 30 dicembre 2009

venerdì 11 dicembre 2009

Crema de morcovi cu mazare / Crema di carote con piselli



Ingrediente pentru 4 persoane: 1 kg morcovi , 1 cartof , 1 ceapa , 700 ml apa, 20 gr unt , 1 lingurita seminte de fenel , 1 catel de usturoi , 100 ml smantana , sare si piper, 100 gr mazare fiarta .

venerdì 13 novembre 2009

Arrivederci dolce amore ...sei stato la nostra gioia più grande

"La mia anima è triste fino alla morte "
(Gesù di Nazareth)








Rimarai per sempre nei nostri cuori e nei nostri pensieri ...Ci manchi tanto!

mercoledì 4 novembre 2009

Bulgaras de mamaliga ...cu ochi






Ingrediente : mamaliguta calda , oua , masline ,sare si unt.

sabato 31 ottobre 2009

Marmelada de capsuni paroase












Ingrediente: 2 kg. capsuni paroase , 600 gr zahar (pentru fiecare kg . de pulpa strecurata ), coaja de la o lamaie , 1 pahar de apa.

Se spala bine capsunile paroase si se pun la fiert circa 15 minute cu 1 pahar de apa, dupa care se strecoara compozitia obtinuta , pentru a se elimina semintele . Se amesteca pireul , rezultat dupa strecurare , cu zaharul (600 gr. pentru fiecare kg. de pulpa) si cu coaja de lamaie taiata fasii.
Se pune la fiert pe foc mic , circa 1 ora , amestecand continu pana ce se ingroasa .
Se toarna marmelada calda in borcanele si se lasa la racit .

lunedì 26 ottobre 2009

Tort " Pan di stelle " cu branza si biscuiti




Ingrediente : 350 gr biscuiti "pan di stelle ", 125 gr unt , 10 gr gelatina , 150 ml apa , 500 gr branza dulce ( tip ricotta ) , 125 gr zahar , 1 pliculet de zahar vanilinat , 2 lingurite suc de lamaie , 200 ml frisca , 1 lingurita esenta de migdale.

Se pun intr-o punga de plastic 200 gr de biscuiti " pan di stelle " si se zdrobesc marunt cu sucitorul .Se topeste untul pe foc mic , apoi se amesteca cu biscuitii , dupa care se toarna compozitia obtinuta intr-o tava ( 23 cm ) cu bordul detasabil si se preseaza cu dosul unei linguri pana se niveleaza bine.
Se pune gelatina in apa si se topeste pe foc mic fara a se fierbe , apoi se lasa un pic sa se raceasca .
Se amesteca ricotta cu zaharul , zaharul vanilinat , sucul de lamaie , si aroma de migdale , dupa care se adauga gelatina si frisca batuta .
Crema obtinuta se toarna peste blatul de biscuiti si se niveleaza , apoi se decoreaza cu o parte din biscuitii ramasi . Se pune la frigider circa 3 ore pana se intareste, apoi se scoate din tava si cu un pic de frisca batuta se lipesc pe marginea tortului biscuitii.

lunedì 28 settembre 2009

Muffin cu gem de prune si scortisoara







Ingrediente : 100 gr unt , 300 gr gem de prune cu scortisoara ( sau un alt gust , dupa placere ) , 5 linguri de lapte , 4 oua , 100 gr zahar , 1 praf de copt , 1 varf de cutit de sare , 300 gr faina.



Se topeste untul si se lasa la racit . Gemul de prune se amesteca cu laptele.



Se cerne faina si se amesteca cu praful de copt si sarea.



Ouale se bat cu zaharul, pana se obtine o compozitie spumoasa, apoi se adauga untul topit si gemul de prune , amestecand incet . La sfarsit se inglobeaza faina , putin cate putin .



Se ung formele de muffin cu unt si se presara cu faina , dupa care se varsa in fiecare cate o lingura plina din compozitia obtinuta , avand grija sa nu se umple mai mult de 3/4 .



Se pune tava in cuptorul incins la 170 °si se coace circa 15-20 min.



Cand s-au racit se pot presara cu zahar praf.

mercoledì 23 settembre 2009

Vinete griliate, la borcan






















Ingrediente : vinete , ulei de masline , sare , usturoi , oregano , otet , ardei iute .












Se taie vinetele in feliute subtiri , se sareaza si se aseaza pe o tava , unde se vor lasa circa 30 de minute , dupa care se pun la copt pe gril.






Intr-un vas mai mic , se amesteca un pic de ulei cu otet , sare, usturoi taiat marunt , oregano si ardei iute . Se omogenizeaza compozitia obtinuta si se toarna peste feliutele de vinete griliate , apoi se amesteca incet si se lasa cateva minute sa se condimenteze .






Se sterilizeaza borcanele si se aseaza cate un strat de vinete (fara a le presa prea mult ), peste care se toarna un pic de ulei , oregano si un stop de otet , apoi un alt strat de vinete si tot asa pana se umple borcanul .Se adauga un ardei iute micut , un catel de usuroi si se acopera totul cu ulei pana la 1 cm. de la gura borcanului.






Intr-o oala larga , plina cu apa , se pun borcanele inchise bine cu capacul si se fierb la foc incet circa 30 de min., dupa care se lasa la racit si se conserveaza in camara .






Budinca de ciocolata cu crema de menta / Budino di cioccolato con crema alla menta







Ingrediente : 1 lingura de unt , 500 ml lapte , 3 oua intregi , 200 gr ciocolata amaruie , 100 gr zahar , frisca lichida , sirop de menta .








Se pune pe foc mic o craticioara cu untul , ciocolata taiata bucati si laptele . Se amesteca continu pana cand se obtine o compozitie omogena .




Se bat ouale cu zaharul si se adauga incet ciocolata cu lapte.




Se imparte compozitia obtinuta in mici forme de silicon , care se vor aseaza pe o tava plina cu apa.




Se pune tava in cuptorul incins la 180° si se lasa budinca la copt circa 1 ora , dupa care se lasa la racit in tava cu apa.




Se scot din formele de silicon budincile racite , se aseaza pe o farfurie si se decoreaza cu o crema obtinuta din frisca lichida amestecata cu siropul de menta.




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

BlogCatalog

Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory