sabato 9 maggio 2009

Feliute de lamai cu crema de ton





Ingrediente :4 lamai , 200 gr ton , 100 gr unt , 4 linguri de capere in otet , o legatura mica de patrunjel , 1 ceapa mica , sare si piper .






Se spala bine lamaile , se taie deasupra un capacel si se scobesc cu un cutitas ascutit.



Miezul si sucul din interiorul lamailor se pastreaza .



Se scurge bine tonul din conserve , de partea lichida(ulei sau apa) , apoi se mixeaza impreuna cu 3 linguri de capere , patrunjelul , untul , ceapa si dupa gust un pic de suc de lamaie , sare si piper.



Cand s-a obtinut o crema omogena se scoate din mixer si se adauga caperele intregi ramase.



Se umple lamaile cu crema de ton si se pun la frigider sau la congelator , pana cand se intareste umplutura.



Fiecare lamaie se taie feliute , care se pot servi cu paine prajita sau dupa preferinta.



mercoledì 6 maggio 2009

Prajitura cu morcovi si migdale




Ingrediente : 4 oua , 150 gr faina , 150 gr zahar , 200 gr morcovi , 150 gr migdale , 60 gr ulei , 60 gr lapte , un varf de sare , 1 zahar vanilinat si 1 praf de copt .




Se curata morcovii si se taie rondele, dupa care se mixeaza cu laptele si cu 2 linguri de zahar.


Ouale intregi se bat bine cu zaharul ramas si cu zaharul vanilinat , pana se obtine o compozitie spumoasa , apoi se toarna uleiul cate putin , continuand sa se amestece , iar la sfarsit se adauga migdalele macinate fin si crema de morcovi.


Se amesteca faina cu praful de copt si un varf de sare , apoi se incorporeaza la compozitia de oua , avand grija sa se amestece incet cu o lingura de lemn , de jos in sus .


Se unge o tava cu unt si se presara cu faina sau se tapeteaza cu hartie de copt , apoi se toarna compozitia , se niveleaza , se presara cu feliute de migdale si se coace la 180° , circa 30-35 min.


Dupa ce s-a copt se lasa sa se raceasca in tava si se acopera cu un pic de zahar praf.




martedì 17 marzo 2009

Biscuiti de vanilie cu gem de capsuni











Ingrediente : 125 gr unt, 250 gr faina, 1/2 lingurita praf de copt, 1 ou, 2 fiole esenta de vanilie (sau dupa gust) , 100 gr zahar, gem de capsuni, un varf de cutit de sare si un pic de zahar praf pentru decor.








venerdì 13 marzo 2009

Spanac cu naut si costita


Ingrediente : 250 gr faina de naut , 300 ml apa , 1 ceapa mica sau 1 catel de usturoi (dupa preferina) , 200 gr spanac fiert , 100 gr costita afumata , seminte de pin , ulei si sare.


lunedì 2 marzo 2009

Biscuiti cu migdale si ciocolata



Ingrediente : 125 gr ciocolata amaruie (rasa ) , 3 albuse , 200 gr zahar , vanilie , 1 lingura de cacaua ,250 gr migdale macinate .




Se bat albusele spuma cu zaharul , apoi se adauga migdalele macinate , vanilia si ciocolata rasa.

Se amesteca bine pentru a omogeniza compozitia , dupa care , cu ajutorul unei lingurite , se fac mici gramajoare , pe o tava acoperita cu hartie de copt, avand grija sa se lase un pic de spatiu intre ele .

Se pun la cuptor , la 180° , circa 15 min.


giovedì 26 febbraio 2009

Chec cu pere si ciocolata







Ingrediente : 4-5 pere mici , 150 gr ciocolata amaruie , 1 lingura de cacao , 200 gr faina , 140 gr unt moale , 150 gr zahar pudra , 2 albuse si 5 galbenuse de ou , sare si un pic de rom sau esenta.






Se topeste ciocolata pe aburi si se lasa sa se raceasca putin.



Se curata perele si se dau prin faina.



Se bat albusele spuma cu un pic de sare.



Untul se freaca bine cu zaharul pudra, dupa care se adauga pe rand cate un galbenus , continuand sa se amestece, apoi se inglobeaza ciocolata topita , faina , romul , cacaua , iar la sfarsit albusele batute spuma.



Se unge cu unt o tava de chec si se tapeteaza cu faina. Pe fundul tavii se aseaza o hartie de copt pentru a facilita scoaterea checului .



Se toarna in tava un strat din compozitie (circa 1 cm. ) , peste care se aseaza perele intregi , una langa alta. Peste ele se toarna si restul compozitiei , se niveleaza si se da la cuptor la 180° , circa 50 de minute.



Dupa ce s-a copt checul , se lasa la racit in tava , dupa care se scoate si se pudreaza cu zahar praf.






giovedì 19 febbraio 2009

Cupe de lamaie ...polare




Ingrediente : 4 lamai , 1 cana de zahar , 1 cana de apa , 3 linguri limoncello ( lichior de lamaie ) , coaja rasa de la 1 lamaie , 1 albus de ou si un pic de zahar pentru decor.






Se taie un pic din partea de jos a fiecarei lamai , pentru a le putea aseza in pozitie dreapta pe o tava si inca putin din partea superioara , care va fi folosita ca un capac.



Cu ajutorul unui cutitas ascutit , se scobeste miezul lamailor , care va fi stors bine si strecurat.



Se bate albusul de ou si cu o pensula se intinde pe exteriorul lamailor , care apoi se vor da prin zahar tos si se vor pune la congelator.



Intre timp se pune la fiert apa cu zaharul , pana acesta se topeste , dupa care se adauga limoncello , zeama si coaja de la lamai. Se lasa sa se raceasca , apoi se pune la congelator , amestecand din cand in cand , pentru a rupe cristalele de ghiata care se formeaza.



Se umple fiecare cupa de lamaie cu compozitia inghetata si sfaramata , se pune capacelul deasupra si se seveste...

martedì 17 febbraio 2009

Tarte cu ciocolata si portocale







Ingrediente pentru 6 bucati : 130 gr faina , 2 oua , 200 ml. frisca lichida sau smantana , 100 gr ciocolata , 50 gr zahar , un varf de sare , 1 lingura de lichior de portocale (facultativ) , o portocala si coaja rasa de la o portocala .



Se taie portocala in felii si cu ajutorul unui disc de metal se decupeaza 6 rondele , avand grija sa se indeparteze partea alba care este amaruie.



Se mixeaza ouale cu zaharul si coaja rasa de portocala, dupa care se adauga frisca lichida si lichiorul . Se amesteca incet pana se omogenizeaza , apoi se inglobeaza faina si sarea.



Se topeste ciocolata pe foc incet sau pe baie de aburi , se lasa sa se raceasca putin , iar apoi se adauga la compozitia precedenta , amestecand incet.



Se ung formele de tartine cu unt si se presara cu faina , dupa care se toarna in fiecare din compozitie , umpland cam 3/4 , iar deasupra se aseaza cate o feliuta rotunda de portocala , apasando usor.



Se pun formele pe o tava si se da la cuptor 25-30 min. la 160°.



Tartinele se scot din forme doar cand sau racit...









sabato 14 febbraio 2009

Tarta cu fragute...San Valentino


Ingrediente :300 gr faina , 100 gr zahar , 100 gr unt , 1 lingurita praf de copt , 2 oua , 150 gr iaurt de fragute , 1 pliculet de zahar vanilinat , 200 gr fragute proaspete sau congelate si un varf de sare .

Se amesteca bine untul cu zaharul , apoi se adauga pe rand cate un ou , zaharul vanilinat si iaurtul.

Faina se amesteca cu praful de copt si sarea , dupa care se inglobeaza in crema de unt .

Cand aluatul este omogen , se adauga fragutele.

Se tapeteaza o tava ( forma dorita ) cu unt si faina , se toarna aluatul si se pune la copt la 170 ° , circa 30 -35 min.


martedì 3 febbraio 2009

Flori de ciocolata cu crema de menta











Ingrediente: 300 gr ciocolata de lapte , 150 ml.frisca lichida , 300 gr ciocolata alba , 3 linguri sirop de menta , 50 gr. unt , orez expandat.







Se topeste un pic din ciocolata alba si se toarna un strop in mijlocul fiecarei flori al formei de silicon, dupa care se pune la frigider cateva minute sa se intareasca.





Se incalzeste frisca lichida cu siropul de menta , pe foc mic , apoi se adauga ciocolata alba si se amesteca incet pana se topeste . Se da la o parte si se adauga si untul .Compozitia obtinuta se lasa sa se raceasca apoi se toarna in forme peste stratul de ciocolata, umpland doar pana la jumatate.






Peste crema de meta se pune un strat de orez expandat , peste care se va turna un alt strat de ciocolata de lapte , pentru a inchide floarea.





Se pun formele din nou in frigider cateva ore , pana se intareste ciocolata .



sabato 10 gennaio 2009

Bilute cu orez expandat si ciocolata.




Ingrediente : 50 gr unt , 1 lingura de cacao , 200 gr caramele "marshmallow" , 150 gr orez expandat , 100 gr ciocolata de lapte si 50 gr nuci macinate.



Se topeste untul si caramelele "marshmallow" pe baie de aburi , apoi se adauga ciocolata , cacaoa si nucile macinate .Se amesteca continu , pana se omogenizeaza toata compozitia , dupa care se indeparteaza de sursa de caldura si se inglobeaza si orezul expandat.

Se lasa un pic la racit , iar apoi cu mainile udate cu apa se ia cate un pic din compozitie si se formeaza bilutele , care se vor pune la frigider pana se intaresc.

venerdì 9 gennaio 2009

Babà rustico




Ingrediente : pentru aluat ,250 gr faina , 2 oua intregi , 60 gr unt , 25 gr drojdie , un pic de sare , 250 gr iaurt , 1 pahar de lapte ( 200 ml. ). Pentru umplutura : 100 gr salam , 50 gr cascaval , 50 gr parmezan.





Se mixeaza ouale intregi cu un pic de sare , apoi se inglobeaza faina si iaurtul .


Se topeste untul pe foc incet , se lasa un pic sa se raceasca si se adauga in compozitie , continuand sa se mixeze.


Drojdia se pune intr-un pahar cu lapte caldut si se amesteca pana se topeste , apoi se toarna peste comozitie si se omogenizeaza cu celelalte ingrediente. Va rezulta un aluat moale , aproape lichid.


Se taie salamul , parmezanul si cascavalul in cubulete mici si se adauga in aluatul obtinut.


Se unge o tava rotunda cu unt si se presara cu faina , apoi se toarna compozitia si se lasa circa 30-40 min. la crescut.


Se pune in cuptorul incins la 180 ° si se coace circa 45 min.

mercoledì 7 gennaio 2009

Budinca de cafea cu miere







Ingrediente : 250 ml. lapte , 100 gr. miere de albine , 2 galbenuse de ou , 9 gr gelatina si 1 pliculet de Nescafé ( circa 2 gr. )


Se topeste mierea intr-o craticioara , pe foc incet , apoi se adauga laptele .

Separat se bat un pic galbenusele cu cafeaua solubila, dupa care se toarna laptele cald cu mierea si se pune din nou pe foc pana ce compozitia obtinuta se ingroasa putin.

Gelatina se acopera cu un pic de apa si se lasa la inmuiat 5 min, apoi se amesteca in compozitia calda , avand grija sa nu fiarba.

Budinca obtinuta se toarna in formele dorite si se pune la frigider circa 6 ore , pana se ingroasa.

Dupa ce s-a intarit , se scoate din forme si se presara cu cafea macinata...






domenica 4 gennaio 2009

Reginette cu sos de ciocolata



Ingrediente :pentru aluat ,
200 gr faina
2 oua
40 gr zahar
50 gr cacao amara
un varf de sare
pentru sosul de ciocolata ,
150 gr ciocolata
125 gr smantana sau frisca lichida
2 linguri de apa
pentru ornat
coaja de portocala rasa
Se amesteca faina cu cacaoa , zaharul si sarea , dupa care se adauga ouale si se framanta bine totul , pana se obtine un aluat omogen .
Se inveleste aluatul in folie si se pune la frigider 30 de minute , dupa care se intinde o foaie subtire si se taie in fasii( reginette) inguste de circa 1 cm.
Se presara reginettele cu faina si se intind pe o tava , unde se lasa la uscat alte 30 de minute.
Se pune la fiert apa intr-o oala cu un pic de sare si se fierb reginettele , circa 10 min.
Intre timp se pune ciocolata la topit cu frisca lichida si apa .
Cand s-au fiert reginettele se strecoara de apa si se toarna peste ele sosul de ciocolata cald si se orneaza cu coaja de portocala rasa.

lunedì 22 dicembre 2008

mercoledì 17 dicembre 2008

Buna dimineata lui Mos Craciun...

Image Hosted by ImageShack.us

Funny Pictures. Days till X


Ingrediente: paine feliata , maioneza , ton , branza Philadelphia , ketchup , pesto etc...puteti pune intre felii tot ceea ce va place.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

BlogCatalog

Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory