
sabato 9 maggio 2009
Feliute de lamai cu crema de ton

mercoledì 6 maggio 2009
Prajitura cu morcovi si migdale
martedì 17 marzo 2009
venerdì 13 marzo 2009
Spanac cu naut si costita
lunedì 2 marzo 2009
Biscuiti cu migdale si ciocolata


Ingrediente : 125 gr ciocolata amaruie (rasa ) , 3 albuse , 200 gr zahar , vanilie , 1 lingura de cacaua ,250 gr migdale macinate .
Se amesteca bine pentru a omogeniza compozitia , dupa care , cu ajutorul unei lingurite , se fac mici gramajoare , pe o tava acoperita cu hartie de copt, avand grija sa se lase un pic de spatiu intre ele .
Se pun la cuptor , la 180° , circa 15 min.
giovedì 26 febbraio 2009
Chec cu pere si ciocolata



giovedì 19 febbraio 2009
Cupe de lamaie ...polare
martedì 17 febbraio 2009
Tarte cu ciocolata si portocale
sabato 14 febbraio 2009
Tarta cu fragute...San Valentino
giovedì 12 febbraio 2009
venerdì 6 febbraio 2009
martedì 3 febbraio 2009
Flori de ciocolata cu crema de menta

Ingrediente: 300 gr ciocolata de lapte , 150 ml.frisca lichida , 300 gr ciocolata alba , 3 linguri sirop de menta , 50 gr. unt , orez expandat.

Se topeste un pic din ciocolata alba si se toarna un strop in mijlocul fiecarei flori al formei de silicon, dupa care se pune la frigider cateva minute sa se intareasca.

Peste crema de meta se pune un strat de orez expandat , peste care se va turna un alt strat de ciocolata de lapte , pentru a inchide floarea.
Se pun formele din nou in frigider cateva ore , pana se intareste ciocolata .
sabato 10 gennaio 2009
Bilute cu orez expandat si ciocolata.

Se topeste untul si caramelele "marshmallow" pe baie de aburi , apoi se adauga ciocolata , cacaoa si nucile macinate .Se amesteca continu , pana se omogenizeaza toata compozitia , dupa care se indeparteaza de sursa de caldura si se inglobeaza si orezul expandat.
Se lasa un pic la racit , iar apoi cu mainile udate cu apa se ia cate un pic din compozitie si se formeaza bilutele , care se vor pune la frigider pana se intaresc.
venerdì 9 gennaio 2009
Babà rustico

Se mixeaza ouale intregi cu un pic de sare , apoi se inglobeaza faina si iaurtul .
Se topeste untul pe foc incet , se lasa un pic sa se raceasca si se adauga in compozitie , continuand sa se mixeze.
Drojdia se pune intr-un pahar cu lapte caldut si se amesteca pana se topeste , apoi se toarna peste comozitie si se omogenizeaza cu celelalte ingrediente. Va rezulta un aluat moale , aproape lichid.
Se taie salamul , parmezanul si cascavalul in cubulete mici si se adauga in aluatul obtinut.
Se unge o tava rotunda cu unt si se presara cu faina , apoi se toarna compozitia si se lasa circa 30-40 min. la crescut.
Se pune in cuptorul incins la 180 ° si se coace circa 45 min.
mercoledì 7 gennaio 2009
Budinca de cafea cu miere

domenica 4 gennaio 2009
Reginette cu sos de ciocolata
150 gr ciocolata
125 gr smantana sau frisca lichida
2 linguri de apa
coaja de portocala rasa
Se inveleste aluatul in folie si se pune la frigider 30 de minute , dupa care se intinde o foaie subtire si se taie in fasii( reginette) inguste de circa 1 cm.
Se presara reginettele cu faina si se intind pe o tava , unde se lasa la uscat alte 30 de minute.
Se pune la fiert apa intr-o oala cu un pic de sare si se fierb reginettele , circa 10 min.
Intre timp se pune ciocolata la topit cu frisca lichida si apa .
Cand s-au fiert reginettele se strecoara de apa si se toarna peste ele sosul de ciocolata cald si se orneaza cu coaja de portocala rasa.