mercoledì 26 novembre 2008

Madeleines cu fragute.

Image Hosted by ImageShack.us



Ingrediente: 2 oua ,125 gr zahar , 125 gr faina ,125 gr unt , 1 zahar vanilinat ,un varf de sare , un iaurt cu gust de capsuni si 100 gr fragute.

Image Hosted by ImageShack.us Se mixeaza ouale intregi cu zaharul ,sarea si zaharul vanilinat pana se obtine o compozitie spumoasa si alba .Se adauga iaurtul si faina putin cate putin mestecand incet , iar apoi untul topit( nu cald ).
Se omogenizeaza compozitia , dupa care se toarna in formele dorite , care au fost unse si presarate cu faina in precedenta. Se pun cateva fragute deasupra fiecarei forme si se da la cuptor circa 15-20 min la 180°.

mercoledì 19 novembre 2008

Placintele cu gem de prune

Image Hosted by ImageShack.us



Ingrediente: un pachet de aluat foietaj , gem de prune , 1 galbenus de ou si 2 linguri de lapte.


Se intinde o foaie din aluatul foietaj si se imparte in diverse dreptunghiuri.Pe o jumatate din fiecare dreptunghi se intinde un strat de gem , iar cealalta jumatate se decupeaza cu un rol special , pentru a forma un model tip plasa , care se va suprapune peste partea cu gem .Se sigileaza lateral presand putin cu degetele , se unge cu oul batut cu lapte apoi se pune la copt la 180°, circa 15-20 min.

giovedì 13 novembre 2008

Tarta cu nuci si fructe uscate

Image Hosted by ImageShack.us




Ingrediente:125 gr faina, 80 gr zahar, 1 galbenus de ou, un varf de sare, 100 gr unt, 1 ou intreg, 50 gr smantana, 1 lingura de rom (facultativ), scortisoara, 100 gr nuci macinate mai mare, 5 prune uscate , 5 caise uscate.

Se pregateste aluatul , amestecand faina cu 30 gr zahar, galbenusul , sarea si 80 gr unt. Se framanta pana se obtine un aluat omogen , se inveleste cu folie si se pune la frigider 2-3 ore , dupa care se intinde o foaie care se va aseza pe o tava de tarta cu un diametru de 24 cm. , unsa cu unt si presarata cu faina. Se gaureste aluatul cu varful unei furculite.

Se bate oul cu zaharul ramas, cu smantana , cu untul topit , romul, scortisoara, nucile si fructele uscate. Se varsa compozitia obtinuta peste aluatul din tava , se niveleaza si apoi se pune la cuptor 25-30 min , la 17o°. Se lasa sa se raceasca in tava apoi se decoreaza cu miez de nuca dupa placere.







sabato 8 novembre 2008

Ciambella cu banane si ciocolata

Image Hosted by ImageShack.us

Ingrediente: Pentru aluat, 250 gr iaurt cu banane, 100 gr zahar, 250 gr faina, 30 gr unt, 3 oua, 1 praf de copt, 1 zahar vanilinat, 2 banane, un varf de sare.Pentru glazura, 200 gr ciocolata si 6 linguri de frisca lichida sau smantana. Pentru ornat , 2 banane , 5 linguri de zahar , 2 linguri de lichior ,1 lingura de unt si ciocolata rasa.

Se mixeaza iaurtul cu zaharul , vanilia si untul, dupa care se adauga galbenusele , faina, si praful de copt. Se amesteca bine pana se obtine o compozitie omogena.

Se bat albusele spuma cu un pic de sare , apoi se inglobeaza in cealalta compozitie.

Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina, apoi se toarna compozitia si se introduce in cuptorul incins la 180° . Dupa ce s-a copt se lasa la racit.

Intre timp se pregateste glazura , topind pe baie de aburi ciocolata si frisca lichida , care se va turna peste ciambella , cand aceasta s-a racit. Peste glazura se presara ciocolata rasa.

Se topeste untul cu zaharul , se lasa pe foc pana se caramelizeaza un pic si se adauga lichiorul si bananele taiate felii. Dupa ce s-au racit se servesc cu ciambella.

Prajitura cu ciocolata si menta

Image Hosted by ImageShack.us

Ingrediente :pentru blat, 70 gr faina, 50 gr unt, 100 gr ciocolata, 100 gr zahar, un varf de sare, 2 galbenuse si 4 albuse.Pentru crema , 300 ml.frisca lichida, 6 linguri sirop de menta, 9 gr.gelatina. Pentru ornat , decoratii din ciocolata si din zahar topit.
Image Hosted by ImageShack.usSe bat albusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si sarea, pana se obtine o spuma tare , iar galbenusele se bat bine cu zaharul ramas , dupa care se amesteca incet cele doua compozitii.
Se topeste pe foc mic untul si ciocolata , se lasa sa se raceasca , dupa care se inglobeaza in spuma de oua. Se amesteca de jos in sus cu o lingura de lemn , apoi se adauga si faina.
Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se pune la cuptor la 180° , circa 15 min.Dupa ce s-a copt se lasa blatul sa se raceasaca ,apoi se decupeaza cu ajutorul unor forme , niste discuri.
Se pregateste crema , incalzind pe foc frisca lichida cu siropul de menta ,in care se va adauga gelatina inmuiata in precedenta intr-un pic de apa. Se amesteca bine pana cand se topeste gelatina .Atentie , nu trebuie sa fiarba , incalziti la foc mic.
Se pregateste un sirop cu apa si zahar si se stropesc discurile taiate din blat.
In niste forme circulare se pune jos cate un disc , se acopera cu un strat de crema si se da la rece , pana se ingroasa crema apoi deasupra se aseaza celalalt disc.
Se scot prajiturile din forme si se orneaza dupa placere cu decoratii din ciocolata si zahar ars.

mercoledì 5 novembre 2008

Biscuiti cu gropite delicioase

Image Hosted by ImageShack.us

Ingrediente :pentru aluat ,150 gr faina , 40 gr amidon , 2 linguri de cacao , 1/2 lingurita praf de copt ,un varf de sare , 125 gr unt ,2 galbenusuri ,80 gr zahar.Pentru decorare, 150 gr ciocolata si 4-5 linguri de zahar.

Se amesteca faina cu amidonul , sarea, cacaoa , praful de copt , galbenusurile , zaharul si untul moale taiat bucatele. Se framanta bine , pana se obtine un aluat omogen , care se inveleste in folie si se pune la frigider 30 min.
Se scoate aluatul si se imparte in mici bilute de circa 20-25 gr. .Fiecare biluta se tavaleste pe jumatate in zahar ,iar apoi cu ajutorul unui deget se apasa si se formeaza cate o gropita in mijloc.
Se aseaza biscuitii pe o tava acoperita cu hartie de copt , lasand cativa centimetri intre unul si celalat si se punn la cuptor 15 min. la 180°.
Intre timp se topeste ciocolata pe baie de aburi cu o lingura de lapte sau frisca lichida.
Dupa ce s-au copt biscuitii se lasa sa se raceasca un pic iar apoi fiecare gropita se umple cu ciocolata calduta.

lunedì 3 novembre 2008

Desert bicolor la pahar.


Ingrediente: 250 gr frisca lichida , 2 linguri de lapte , 50 gr zahar , 6 gr gelatina , esenta de vanilie , 3 linguri de nutella.


Se incalzeste 125 gr din frisca lichida cu 1 lingura de lapte , 40 gr zahar si cateva picaturi de esenta de vanilie.Cand zaharul s-a topit , se incorporeaza 3 gr de gelatina inmuiata in putina apa.Se amesteca bine compozitia obtinuta si se lasa sa se raceasaca un pic.
Intre timp se pregatesc paharele , asezate inclinate pe o tava si sprijinite cu ceva ca sa nu se miste.
Se toarna compoziti racita in pahare si se pune la frigider pana se ingroasa .
Se pune la incalzit si frisca ramasa cu 10 gr de zahar , nutella , 1 lingura de lapte,iar apoi se adauga gelatina ramasa. Se amesteca bine si cand compozitia din pahar s-a intarit se toarna peste ea si se da din nou la frigider.

domenica 2 novembre 2008

Cannoli



Ingrediente : pentru aluat ,250 gr faina , 25 gr zahar , 25 gr unt , 1 lingurita de cacao , un varf de sare , 50 ml. marsala (lichior Strega ), 1 ou. Pentru umplutura si decor :500 gr branza ricotta , 200 gr zahar praf ,50 gr ciocolata rasa , 1 fiola aroma de vanilie , fructe glasate. Suporturi cilindrice de metal si ulei vegetal pentru fript .
Se framanta un aluat din faina , zahar , lichior , unt , cacao , sare si ou.Se infasoara in folie si se lasa la frigider 2 ore. Pentru umplutura , se amesteca branza (ricotta) cu zaharul praf , aroma de vanilie si bucatele de fructe glasate.Se pune crema obtinuta in sprit si se da la frigider.
Aluatul se intinde intr-o foaie subtire , din care se decupeaza niste cercuri cu ajutorul unor forme , apoi cu o pensula se ung cercurile pe margine cu albus de ou .
Fiecare cerc se infasoara in jurul unui cilindru de metal, iar capetele suprapuse se preseaza pentru a se lipi bine unul de celalalt.
SE incinge bine uleiul si se frig rulourile obtinute , pana se rumenesc putin , apoi se scot si se lasa sa se raceasca, dupa care se indeparteaza suporturile de metal.
Se spriteaza crema de branza in interiorul rulourilor , se orneaza capetii cu fructe glasate si apoi se pudreaza cu zahar praf.

giovedì 30 ottobre 2008

Biscuiti cu dovleac.


Ingrediente :250 gr faina , 1/2 lingurita praf de copt , un varf de sare , 50 gr unt , 50 ml. smantana ,50 ml. lapte , 100 gr dovleac , 4 linguri de zahar , 1 ou , zahar vanilinat.


Dovleacul se pune in cuptorul cu microunde la 900 W , circa 25 min. , sau se fierbe pe baie de aburi pana se inmoaie. Se scoate miezul , se mixeaza apoi se cantareste 100 de gr.
Se amesteca crema de dovleac obtinuta cu zaharul , smantana si laptele, apoi se adauga faina ,praful de copt , sarea , untul moale si zaharul vanilinat si se framanta pana se obtine un aluat omogen.
Se intinde o foaie groasa de circa 1,5 cm. si cu ajutorul formelor dorite se taie biscuiti , care se aseaza pe o tava acoperita cu hartie de copt.Se bate oul si cu o pensula se ung biscuiti la suprafata.
Se pune tava in cuptorul incins la 180° , circa 15 min.

sabato 25 ottobre 2008

Babà napoletano




Ingrediente ; pentru aluat ,450 gr faina , 20 cl.lapte ,25 gr drojdie , 70 gr zahar , 1 lingurita de sare, 6 oua ,150 gr unt. Pentru sirop : 50 cl. apa , 500 gr. zahar ,30 cl. rom .
Amestecati drojdia cu laptele caldut pana se topeste apoi adaugati zaharul, sarea , ouale si jumatate din cantitatea de faina. Bateti bine cu mixerul pentru a omogeniza compozitia ,apoi adaugati untul moale taiat in bucatele mici , continuand sa mixati aproximativ 3 min. , dupa care inglobati si faina ramasa , mestecand inca 2 minute dar mai usor.
Ungeti o tava cu unt si varsati compozitia obtinuta , niveland-o cu dosul unei linguri.Acoperiti cu un servet si lasati sa creasca aluatul ,intr-un loc caldut, circa 1 ora si jumatate.
Puneti la copt 30-35 min. ,in cuptorul incins la 200°C.
Dupa ce s-a copt , lasati torta in tava 2-3 min. ,apoi o scoateti si o lasati sa se raceasca.
Intre timp pregatiti siropul .Puneti pe foc apa cu zaharul si romul si fierbeti pana cand se topeste zaharul ,apoi lasati sa se raceasca.
Puneti torta (Babà) inapoi in tava si cu ajutorul unei linguri insiropati pana cand ,apasand cu un deget deasupra iese siropul.
Serviti cu frisca batuta sau fructe .

martedì 21 ottobre 2008

Atentie la paianjen...Halloween



Ingrediente :pentru pandispan , 3 oua , 3 linguri de zahar , 3 linguri de faina , 1 lingurita praf de copt , 1 lingura de ulei. Pentru decorat , nutella , tepi de ciocolata , spirale din liquirizia , bombonele albe (pentru ochi).
Se pregateste compozitia pentru pandispan , se toarna in niste forme de cupola unse cu unt si presarate cu faina si se coace la 180 °. Dupa ce s-au copt , se lasa la racit apoi se ung cu crema nutella si se acopera cu tepii de ciocolata.
Se taie in bucati de circa 6 cm. spiralele din liquirizia si la fiecare cupola se ataseaza cate 3 bucati de o parte si 3 de cealalta , pentru a forma piciorusele paianjenului.
Cu ajutorul bombonelelor albe se vor face ochii.


sabato 18 ottobre 2008

Palariile vrajitoarelor...Halloween






Ingrediente :pentru biscuiti , 50 gr unt , 2 linguri de cacao , 175 gr faina , 8 gr praf de copt , sare , 2 oua , zahar vanilinat . Pentru crema : 20 gr unt , 250 gr ciocolata , 200 ml. frisca sau smantana. Pentru glazura : 200 gr ciocolata . Pentru decorare: 3 rotite de liquirzia , bombonele colorate.
Se pregateste aluatul de biscuiti amestecand faina , cacaoa , ouale , zaharul vanilia si praful de copt. Se framanta un pic pana se obtine un aluat omogen , se infasoara in folie si se pune la frigider.
Intre timp , se pregateste crema ganache , punand pe foc frisca si untul , apoi cand s-au incalzit se adauga ciocolata taiata in bucatele mici si se amesteca bine pana cand aceasta se topeste. Se ia de pe foc si se pune la racit intr-un vas cu apa rece si ghiata , apoi cu mixerul se bate bine pana se obtine o crema mai tare.
Se intinde o foaie din aluatul pe care l-am tinut la frigider si cu ajutorul unor forme rotunde se taie 6 discuri de 3,5 cm. si 6 discuri de 8 cm. , care se vor aseza pe o tava acoperita cu hartie si se vor pune la copt la 180° , 15 min.
Se topeste pe baie de aburi ciocolata pentru glazura
Crema ganache se spriteaza in forma de con pe biscuitii cei mici , care se vor pune in congelator cateva minute ( sau in frigider) .Cand s-a intarit crema ,se scot si se aseaza pe un gratar apoi se toarna peste ei glazura. Deasemenea si biscuitii cei mari se vor glazura cu ciocolata.
Fiecare con se pune deasupra unui biscuite mare , pentru a se obtine o palarie de vrajitoare . Se bordeaza cu o fasie de caramela liqurizia si se pun bombonelele colorate .
Se pastreaza la frigider pana inainte de a se consuma.

domenica 12 ottobre 2008

Tort de branza cu Raffaello ( de la Cristina K )



Ingrediente : pentru blat, 300 gr. biscuiti simpli , 100 gr. unt moale , 3 linguri de vin alb. Pentru crema, 800 ml. lapte , 20 gr. gelatina , 200 gr. zahar , 100 gr. cocos macinat , 500 gr. branza dulce de vaci ,100 ml. apa , 20 bomboane Raffaello, 1 zahar vanilinat . Pentru ornat , 25 gr. cocos macinat , 5-6 bomboane Raffaello , ornamente de ciocolata.

Se mixeaza biscuitii , apoi se amesteca cu untul moale taiat in bucatele mici si cu vinul , pana se obtine o pasta groasa , omogena.

Se ung peretii laterali ( detasabili ) ai unei tavi rotunde , cu un pic de unt, apoi se presara cu cocos macinat. Pe fundul tavii se intinde pasta de biscuitii si se preseaza usor cu dosul unei linguri , dupa care se pune la frigider.

Laptele se amesteca cu zaharul , cocosul macinat, vanilina si cu gelatina inmuiata in apa calduta. Se pune pe aragaz , la foc mic , amestecand continu , pana ce se va topi zaharul si gelatina. Nu trebuie sa fiarba.

Se freaca branza cu o lingura de lemn si se adauga un pic din laptele fiert , pentru a o subtia si a o omogeniza, dupa care se va turna si restul de lapte , obtinandu-se o compozitie mai moale.

Se toarna in tava, peste blatul de biscuiti un strat ( 1-1.5 cm. ) din compozitia obtinuta si se pune la frigider , pana se intareste , dupa care se scoate si se aseaza pe marginea interioara a tavii , bomboanele Raffaello , una langa alta , apasandu-le usor pentru a se fixa. Deasupra se toarna compozitia ramasa si se pune din nou la rece pana a doua zi. Se presara cu cocos macinat si se orneaza dupa placere cu bomboane si ciocolata.


sabato 11 ottobre 2008

sabato 4 ottobre 2008

Biscuiti cu cacao si migdale


Ingrediente:500 gr. faina ,1 praf de copt ,150 gr. zahar praf ,1 zahar vanilinat ,1 varf de sare ,1 ou , 250 gr. unt ,40 gr. cacao ,1 lingura de rom (sau 1 lingurita de esenta de rom), 100 gr. migdale taiate marunt.
Se amesteca faina cu praful de copt ,140 gr.din zaharul praf ,vanilia, sarea, oul si untul moale taiat in bucati.Se amesteca compozitia pana se omogenizeaza totul .Daca este necesar se adauga cateva linguri de lapte.Aluatul obtinut se divide in doua parti (1/3 si 2/3). In 2/3 din aluat se incoropreaza cacaoa , 10 gr. de zahar ramas ,migdalele si romul , se framanta un pic si se da alautului o forma dreptunghiulara (tip caramida), apoi se acopera si se pune la frigider 10-15 min.
Intre timp se intinde o foaie mai groasa , din aluatul ramas si se unge cu un pic de albus batut .In aceasta foaie se va inveli aluatul de cacao ,dupa ce s-a intarit un pic la rece. Cu ajutorul unor mici presiuni ale mainilor se da din nou aluatului o forma dreptunghiulara ,apoi se inveleste in folie si se pune la congelator circa 10 min. Dupa ce se scoate , se taie felii de aproximativ 1 cm.-1,5 cm. care se vor aseza pe o tava tapetata cu hartie de copt ,avand grija sa se lase un pic de distanta intre ele .
Se pun la copt in cuptorul incins la 200°,cam 15 minute.

lunedì 29 settembre 2008

Barcute night & day



Ingrediente ; pentru aluat :250 gr. faina, 125 gr. zahar, 125 gr. unt, 2 oua , coaja rasa de la o lamaie, un varf de sare.

pentru crema : 2 galbenusuri de ou , 50 gr. zahar, 50 gr. faina, 1/2 litru de lapte, coaja de lamaie,1 zahar vanilinat, 100 gr. frisca batuta,4 linguri de nutella.

Pentru pregatirea aluatului , se amesteca faina cu zaharul , sarea si coaja rasa de lamaie , iar apoi se adauga untul moale (temperatura ambiente) si ouale si se framanta un pic pentru a omogeniza toate ingredientele. Nu trebuie framantat prea mult . Aluatul obtinut se inveleste in folie transparenta si se pune la frigider circa 30 de min. Intre timp se pregateste crema .

Se amesteca galbenusurile de ou cu zaharul pana se obtine o compozitie spumoasa si aproape alba iar apoi se adauga putin cate putin faina, pana cand se inglobeaza toata cantitatea. Peste compozitia obtinuta se varsa incet laptele si coaja de lamaie , se pune la fiert pe foc incet , amestecand continu . Cand s-a ingrosat crema , se ia deoparte si se lasa la racit.

Se intinde aluatul intr-o foaie ,se taie in bucati de marimea dorita si se tapeteaza formele (de barcute) , care au fost unse in prealabil cu unt si faina. Se aseaza formele intr-o tava si se pun in cuporul incins la 170° , circa 12-15 min. , apoi se scot si se lasa la racit .

Se prepara cremele "night & day". Se amesteca jumatate din cantitatea de crema ,facuta mai inainte , cu 4 linguri de nutella (night) ,iar cealalta jumatate din crema se amesteca cu frisca batuta (day). Se umple barcutele cu cele doua tipuri de crema si se decoreaza cu cate o steluta si o luna facute din aluat.

lunedì 22 settembre 2008

Tarta cu mere



Ingrediente: 3 mere, zeama de lamaie, 2 oua, 1 galbenus de ou, 60 gr.zahar pudra, 1 lingurita de scortisoara, 200 ml. smantana, vanilie..Pentru aluat: 250 gr. faina, 150 gr. unt, 1 ou, 50 gr zahar pudra, zahar vanilinat, sale.
Faina cernuta se amesteca cu untul taiat bucatele pana se obtine o compozitie nisipoasa ,dupa care se adauga oul batut cu o lingura de apa cu zaharul ,vanilina si sarea.Se framanta un pic aluatul , se formeaza o mingiuta ,se acopera cu folie si se pune la frigider circa 30 de minute.
Se curata merele de coaja ,se scoate cotorul ,dupa care fiecare mar se taie in 8 bucati si se stropesc cu zeama de la o lamaie pentru a nu se inegrii.
Se bat ouale intregi si galbenusul cu zaharul, vanilia ,scortisoara si smantana.
Se scoate din frigider aluatul, se intinde o foaie si se tapeteaza tava de tarte ,unsa in precedenta cu unt si faina.Deasupra aluatului se distribuie in mod uniform bucatile de mere dupa care se toarna compozitia din oua.
Se pune tarta in cuptorul incins la 170° si se coace circa 50-60 min.Se serveste calda sau rece acoperita cu un pic de zahar pudra.

giovedì 18 settembre 2008

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

BlogCatalog

Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory