mercoledì 23 luglio 2008

PRAJITURA CU VISINE SI CIOCOLATA



Ingrediente: 700 gr visine, 250 gr unt moale sau margarina, 200 gr zahar, 1 zahar vanilinat, un varf de sare, 5 oua, 375 gr faina, 3 linguri praf de copt, 2 linguri de cacao, 2 linguri de lapte.Pentru crema : 1 budinca de vanilie , 100 gr zahar, 500 ml. lapte, 250 gr unt moale.Pentru glazura: 200 gr ciocolata , 2 linguri ulei si 2 linguri smantana sau lapte.


Se mixeaza untul moale cu zaharul , sarea si zaharul vanilinat.Se adauga pe rand cate un ou , amestecand dupa fiecare cate 1/2 de minut, pana se inglobeaza bine.Se pune faina si praful de copt .Daca compozitia este prea groasa se adauga un pic de lapte. Intr-o tava (30x40 cm.) tapetata cu hartie de copt , se toarna 2/3 din compozitie si se niveleaza cu dosul unei linguri. In compozitia ramasa se adauga cacaua si laptele , dupa care se toarna in tava , deasupra celeilalte si se acopera cu visinele . Se coace in cuptor la 160 ° , 40 min. Dupa ce s-a copt se scoate din tava si se pune la racit. Intre timp se prepara budinca de vanilie .Se amesteca praful de budinca cu zaharul si cu un pic de lapte si apoi se toarna compozitia obtinuta in laptele ramas . Se fierbe la foc mic pana se ingroasa , dupa care se lasa la racit , amestecand din cand in cand pentru a nu se forma pojghita deasupra.Se freaca untul moale la temperatura ambienta , iar cand s-a racit budinca se amesteca adaugand cate putin pana se inglobeaza bine.

Deasupra prajiturii reci se intinde un strat de crema si se niveleaza .

Se pune ciocolata la topit pe foc mic impreuna cu uleiul si smantana , se omogenizeaza si se toarna peste stratul de crema. Se pune la rece ....



martedì 15 luglio 2008

Floricele cu parfum de visine


Ingrediente: pentru aluat, 400 gr faina, 2 galbenusuri , 1 ou intreg , 150 gr unt , 150 gr zahar ,2 lingurite praf de copt. Pentru umplutura, 300 gr biscuiti simpli (sau piscoturi) ,250 gr gem de visine , 3 linguri de cacao amara ,50 gr nuca macinata , 2-3 linguri de lichior (Strega) , visine taiate bucati.
Se prepara un aluat din ingredientele de mai sus , se inveleste in folie si se pune la frigider 30 de min.
Se macina biscuiti , dupa care se amesteca cu gemul de visine (incalzit un pic pe foc) , cu nuca macinata ,visinele taiate bucatele , cacaua si lichiorul , pana se obtine o compozitie omogena .
Se intinde aluatul intr-o foaie subtire de circa 1 cm si se taie niste discuri de marimea formelor in care se va coace. Se ung formele cu unt si se presara cu faina , dupa care se aseaza discurile taiate din aluat apoi fiecare se umple cu compozitia obtinuta din biscuiti si gem. Deasupra se orneaza cu cate o visina.
Se pune la copt in cuptorul incins la 180° ,circa 20-25 min.


lunedì 14 luglio 2008

Ricordi fotografici












Il duro lavoro degli extracomunitari che si dedicano al commercio ambulante , sulle spiagge italiane.


C'è una vera e propria diversificazione dei prodotti in base all' etnia del venditore.Per esempio i pakistani vendono collane, ciondoli, anelli, bracciali , i senegalesi ,prodotti artigianali e pelleteria , i magrebini, accessori diversi , gli asiatici , giochi ,orologi, creme ,etc.


Il loro lavoro da ambulanti inizia la mattina verso le 8 e finisce la sera verso le 6 -7 , quando li vedi tornare , uno dopo l'altro , stanchi e bruciati dal sole .In Italia li chiamano anche "vu'cumpra".






martedì 8 luglio 2008

lunedì 7 luglio 2008

TORTA TRAMEZZINO 2




Torta tramezzino 2

Ingrediente: paine feliata , 500 gr. urda , 2 sfecle rosii fierte si mixate, 100 gr masline fara samburi , bastonase de salam pentru ornat , sare si piper.


Se amesteca jumatate din cantitatea de urda cu sfecla rosie mixata , pana se obtine o crema omogena. Se sareaza dupa gust si se pune un pic la rece. Se amesteca bine si cealalta jumatate din cantitatea de urda , se sareaza si se pipereaza .Maslinele fara samburi se taie rondele.

Se aseaza pe o tava prima felie de paine si se unge cu un strat de crema de urda si sfecla.Deasupra se pune o alta felie de paine care se va unge cu un strat de urda alba si un strat de rondele din masline.Se continua tot asa cu straturile ,pana se termina painea . Deasupra ultimei felii se orneaza cu crema rosie si bastonase de salam.Se pune la frigider pentru a se intarii si se taie inainte de a se servi.

mercoledì 2 luglio 2008

CUIB DE VIESPI


Cuib de viespi


Ingrediente: pentru aluat ,500 gr faina, 25 gr drojdie, 3 linguri de zahar, 50 ml. ulei, 4 galbenuse , 200 ml. lapte , 100 ml. apa calduta, 1/2 lingurita de sare, coaja rasa de lamaie. Pentru crema: 200 gr. unt moale, 100 gr. zahar , 250 gr. nuca macinata. Pentru sirop:125 ml. lapte, 150 gr. zahar , vanilie.


Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus , dupa care se pune la dospit , pana se dubleaza in marime.Dupa ce a crescut se imparte aluatul in 4 parti egale si se intind 4 foi .

Se amesteca untul moale cu zaharul ,pana se obtine o crema iar apoi se adauga nuca macinata. Pe fiecare foaie intinsa se pune un strat din aceasta crema , dupa care se ruleaza si se taie bucati de circa 4 cm. sau cat de inalta este tava. Intr-o tava unsa si presarata cu faina , se aseaza bucatile taiate din rulou , una langa alta dar lasand un pic de spatiu intre ele.Se mai lasa la crescut cam 30 de min. dupa care se pun in cuptorul incins la 180° . Dupa circa 20 min. se scoate tava din cuptor si se varsa deasupra placintii siropul , obtinut prin fierberea laptelui cu zaharul si vanilia. Se introduce din nou in cuptor si se lasa pana se coace bine.



mercoledì 25 giugno 2008

TORTILLA CU CARTOFI SI MORTADELLA



Tortilla cu cartofi si mortadella

Ingrediente: 10 oua, 500 gr. cartofi, 150 gr. mortadella (sau parizer ), 2 catei de usturoi, patrunjel, o lingura de boia (paprika), origano, 100 gr. cascaval,7-8 masline fara samburi, ulei ...eu am pus si o cutiuta de iaurt.
Taiati cartofii cubulete mai mari (circa 1 cm.) si frigetii un pic in ulei.
Taiati cubulete mortadella si cascavalul , iar usturoiul si patrunjelul il tocati marunt.
Cand s-au fript cartofii , scurgeti uleiul si adaugati toate celelalte ingrediente pe care le-ati tocat inainte, maslinele, boiaua si origano .
Bateti bine ouale cu un pic de sare si cu iaurtul si turnati compozitia de oua peste cea cu cartofi.
Ungeti cu unt o tava si presarati-o cu pesmet ,dupa care turnati compozitia si puneti la cuptor la 200° circa 30 de minute.

Prajitura cu pere si mascarpone



Prajitura cu pere si mascarpone

Ingrediente: 3-4 pere, 250 gr. mascarpone, 150 gr. zahar, 250 gr. faina, 35 gr.unt, 3 oua, 1 pliculet praf de copt, zahar vanilinat si coaja rasa de lamaie.
Se amesteca bine untul cu mascarpone si zahar , apoi se adauga pe rand cate un galbenus , faina, praful de copt , zaharul vanilinat si coaja de lamaie.
Se bat albusurile spuma si se incorporeaza la compozita facuta mai inainte ,amestecand usor de jos in sus cu o lingura de lemn.
Se curata perele si se taie in cubulete, dupa care se amesteca si ele cu celelalte ingrediente.
Se tapeteaza o tava cu unt si faina , se toarna compozitia si se coace 45 min .la 180°


lunedì 23 giugno 2008

TORT CU JELEU DE CAPSUNI


Tort mousse cu jeleu de capsuni
Ingrediente : pentru mousse , 500 ml. frisca, 50 gr. de zahar, 80 ml. lapte, 2 oua intregi, 20 gr. gelatina, si 50 ml.apa, esenta de vanilie.
Pentru jeleul de capsuni , 600 gr. capsuni , 150 gr. zahar pudra, 20 gr. gelatinasi 50 ml. apa.

Se amesteca ouale cu zaharul pana se obtine o crema ,apoi se adauga laptele si se pune compozitia pe foc incet pana se topeste zaharul (circa 2-3 min).
Se toarna peste gelatina apa si se lasa cateva minute pana se inmoaie , dupa care se pune pe aburi deasupra unei craticioare cu apa fierbinte , pana se dizolva ,apoi se da la o parte.
Se bate bine frisca si se amesteca usor cu gelatina rece , crema de oua si esenta de vanilie (dupa gust) , apoi se pune compozitia obtinuta intr-o tava cu inel detasabil si tapetata cu folie. Se lasa la congelator pana se intareste , dupa care se intoarce pe o farfurie , se indeparteaza folia si in jurul sau se pune din nou inelul detasabil apoi se da din nou la rece.
Jeleul se obtine amestecand capsunile mixate cu zaharul pudra si cu gelatina inmuiata si topita pe aburi.
Se toarna jeleul de capsuni deasupra la mousse si se pune la frigider 3-4 ore pana se intareste bine.
Se indeparteaza inelul tavii si se orneaza tortul dupa placere...


mercoledì 18 giugno 2008

SALATA DE ICRE ROSII


Salata de icre rosii

Ingrediente: 200 gr. icre de peste rosii , 400 ml. ulei , 200 ml. apa , 1 ceapa, 200 gr. gris fiert ,zeama de la o lamaie.


Se pune apa la fiert cu un pic de sare iar cand clocoteste se adauga grisul. Se amesteca pana se ingroasa si apoi se lasa sa se raceasca. Icrele de peste se pun intr-un vas cu o lingurita de sare si se freaca bine cu lingura de lemn , adaugand uleiul cate putin , pana se obtine o compozitie mai groasa (ca o maioneza ). Se toarna treptat zeama de lamaie , grisul si ceapa taiata marunt ,amestecand bine. Daca este prea groasa compozitia , se adauga un pic de apa rece .Se pune la frigider se orneaza dupa preferinta si se poate consuma cu felii de paine prajita....

lunedì 16 giugno 2008

INGHETATA .


Inghetata de capsuni , cafea si vanilie.


Ingrediente: 6 oua , 300 gr de zahar , 300 ml. lapte , 500 ml. frisca , 500 gr. capsuni , esenta de vanilie si o ceasca de cafea tare.

Se bat bine ouale intregi cu zaharul , apoi se adauga laptele ,se omogenizeaza compozitia si se pune la fiert pe bain-marie , pana se ingroasa. Cand s-a ingrosat se lasa sa se raceasca si se imparte in 3 parti egale.
Se bate frisca , apoi se imparte si ea in 3 parti egale.
Capsunile se mixeaza bine.
Inghetata de vanilie o obtinem , amestecand usor una din cele trei parti de crema de ou + o parte de frisca + esenta de vanilie.
Inghetata de capsuni , o facem cu o parte crema de ou + frisca + capsunile mixate.
Inghetata de cafea se face cu crema de ou + frisca + cescuta de cafea tare.
Se pun la congelator cele trei comozitii si se lasa pana se ingheata .

venerdì 13 giugno 2008

TORT CU ANANAS


Tort cu ananas
Ingrediente: 1 cutie de ananas ,250 gr. zahar (100 gr. pentru caramelizat +150 gr. pentru compozitie ), 150 gr. faina , 100 gr unt topit , 5 oua ,1 pliculet praf de copt , siropul e la ananas si o lingurita de esenta de rom , zahar vanilinat.
Se topesc 100 gr zahar ,pe foc mic , direct in tava sau craticioara unde dorim sa facem tortul , pana se caramelizeaza. Cu multa atentie (ca e fierbinte ) , se intine caramelul pe toti peretii tavii ,de sus pana jos.Se aseaza feliile de ananas pe fundul tavii .Se bat albusurile spuma ,adaugand cate putin din cele 150 gr de zahar ,pana se obtine o spuma mai tare ,iar apoi , pe rand se incorporeaza cele 5 galbenusuri ,continuand sa se mixeze. La aceasta compozitie se inglobeaza si faina amestecata cu praful de copt si zaharul vanilinat ,amestecand usor cu o lingura de lemn , de jos in sus. La sfarsit se adauga untul topit ,dar nu cald. Se amesteca incet , dupa care compozitia se toarna in tava , peste ananas. Se pune la cuptor 35 min ., la 170 de grade. Dupa ce s-a copt ,inainte e a scoate torta din tava , se insiropeaza cu siropul de ananas din cutie amestecat cu romul. Se rastoarna pe o farfurie , cu feliile de ananas in sus.


lunedì 2 giugno 2008

BISCUITI cu ferestre colorate.


Biscuiti cu ferestre colorate.

Ingrediente: 100 gr. unt topit , 2 oua intregi , 130 gr zahar , un plic de zahar vanilinat , 320 gr. faina , o lingurita praf de copt , bomboane colorate (tari ) .

Se amesteca bine untul topit cu zaharul , apoi se adauga pe rand ouale si zaharul vanilinat , continuand sa se amestece. Se incorporeaza faina si praful de copt . Se framanta un pic , iar aluatul obtinut se infasoara in folie si se pune la frigider 30 min . pentru a se intari. Cand s-a intarit un pic aluatul , se intinde o foaie de circa 0,5 cm grosime si cu formele se taie biscuiti si se pun pe o tava acoperita cu hartie de copt. In interiorul fiecarui biscuit , unde ati facut gaura puneti cate dou trei bomboane (depinde cat este de mare ). Coaceti in cuptorul incins la 170° circa 12min. Cand s-au copt biscuiti ,ii lasati sa se raceasca in tava , fara sa ii miscati deloc.



lunedì 26 maggio 2008

PRAJITURA CU NUCA DE COCOS








Prajitura cu nuca de cocos
Ingrediente: 4 oua , 2 pahare de faina , 1 pahar de zahar pudra , 450 ml. lapte , 1 pahar de nuca de cocos , 150 gr. unt , 1 plic de zahar vanilinat , 1 plic de praf de copt.
Se freaca bine zaharul cu untul moale iar apoi se adauga treptat cate un galbenus , pana se obtine o compozitie omogena , dupa care se adauga nuca de cocos si se mai amesteca putin.Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga treptat la compozitia cu unt , alternand cu laptele caldut , pana se inglobeaza totul.Albusurile batute spuma se adauga si ele la compozitie , amestecand incet de jos in sus cu o lingura de lemn.Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie si se da la cuptor 35-40 min la 180°.
Pentru glazura se topeste 200 gr de ciocolata care se amesteca cu 200 ml. de frisca lichida.Cand s-a racit prajitura , se toarna deasupra glazura.


mercoledì 21 maggio 2008

FLOARE DE CAMP





Floare de camp


Pentru aluat: se amesteca 150 gr. faina cu 90 gr. apa calduta si 30 gr. drojdie , se acopera si se lasa la crescut 30-40 min.Separat se framanta 350 gr. faina , 50 ml. apa , 100 gr. unt moale , 30 gr. zahar , 10 gr. sare, 2 oua. Dupa ce a crescut primul aluat se amesteca cu cel de-al doilea si se framanta bine, dupa care se impacheteaza cu folie si se pune la rece jumatate de ora.Pentru umplutura: 200 gr de sunca in felii subtiri , 50 gr parmezan ras, 1 ou pentru uns deasupra.


Se intind trei discuri egale . Peste primul disc se presara parmezan ras si felii subtiri de sunca , apoi se pune deasupra al doilea disc cu un alt strat de parmezan si sunca si apoi al treilea disc. Se fac niste taieturi cu cutitul sau cu rotita , ca niste raze pornind de la 2-3 cm. de mijloc si distantiate 7-8 cm una de alta.Triunghiurile obtinute se rasucesc cu parte de jos in sus.Se unge placinta cu ou batut si se pune la crescut 45 min. Se da la cuptor 25-30 de min. la 180°.Daca se rumeneste prea tare se acopera cu folie de aluminiu..




domenica 18 maggio 2008

TORT CU MERE







Tort cu mere
Ingrediente :pentru blat ,3 albusuri ,2 galbenusuri , 5 linguri de lapte , 5 linguri de zahar , 5 linguri de faina , un pic de sare , si 3 lingurite praf de copt. Pentru sirop si crema : 2 linguri de zahar pentru caramel , 1 plic de zahar vanilat , 200 ml apa , 500 gr mere , zeama de la o lamaie , 300 ml suc natural de mere (sau pere ), 1 pachet de budinca de vanilie , 4 gr de gelatina , 1 lingura de unt , scortisoara. Pentru decorat : 200 ml frisca batuta.
Se bat albusurile spuma cu un pic de sare si 2 linguri de zahar.Separat se mixeaza galbenusurile cu laptele si restul de zahar . Se adauga faina , se mixeaza din nou , apoi se incorporeaza incet albusurile mestecand de jos in sus cu o lingura pana se obtine o compozitie omogena , care se va turna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace in cuptor la 180 ° , 20 de minute.
Se prepara siropul , caramelizand zaharul (2 linguri ) care se va stinge cu apa. Se lasa sa fiarba un minut , dupa care se adauga merele taiate cubulete si zeama de lamaie. Se lasa la fiert pana ce se inmoaie merele. Se ia dupa foc si se adauga zaharul vanilat si un pic de scortisoara. Se lasa sa se raceasca.
Crema se face amestecand sucul natural de pere cu praful de budinca . Dupa ce s-a ingrosat un pic crema , se adauga gelatina inmuiata in apa calduta si se lasa la rece.
Blatul se aseaza pe o farfurie cu un inel ,care se deschide , in jurul sau , se adauga merele iar apoi crema de budinca. Se pune la frigider cateva ore , pana se intareste iar apoi se orneaza cu frisca batuta.



venerdì 16 maggio 2008

CRESPELLE








Crespelle

Ingrediente: 100 gr faina , 1 pahar cu lapte , 1 ou , sare si o lingura de zahar .Ulei pentru fript.
Se amesteca ingredientele intr-un vas , pana se obtine un aluat omogen nu prea fluid dar totusi moale.Se incalzeste bine uleiul la foc incet (sa nu se friga) ,se introduce forma dorita si se lasa pana se infierbanta ,dupa care se imerge in compozitia de aluat dar nu complect ,lasand bordul de deasupra neacoperit.Se transfera forma in uleiul incins , se lasa cateva secunde , pana se desprinde crespella.Se frige pe ambele parti , se aseaza pe o farfurie acoperita cu hartie absorbenta si se pudreaza cu zahar praf. Se pot servi cu miere , gem sau ciocolata .




giovedì 15 maggio 2008

TORT GLACIAR CU MENTA








Tort glaciar cu menta
Ingrediente: pentru blat , 150 g faina ,1 lingurita praf de copt , 3 linguri cacao , 75 g zahar , 75 g unt moale , 1 ou. Pentru crema :500 ml. lapte , 75 g zahar , 2 linguri amidon , 2 galbenusuri , 4 linguri sirop de menta , 30 g ciocolata .
Se amesteca faina cu praful de copt, cacaoa si zaharul. Se adauga untul si oul si se framanta aluatul, dupa care se inveleste in folie si se pune la rece 30 min.
Se imparte aluatul in 2 parti care se intind si se aseaza pe o tava rotunda (20 cm.) tapetata cu hartie si se coc 10 min.
Se incalzeste laptele cu zaharul , amidonul, si galbenusurile, se amesteca continu dar nu se lasa sa fiarba.Cand compozitia se ingroasa, se inglobeaza siropul de menta. Se da la congelator 60 min., pana se intareste, dar inca se mai poate amesteca si se pune ciocolata bucatele. Se aseaza in jurul blatului inferior un inel pentru torturi si deasupra se pune crema de menta.Se acopera cu al doilea blat si se pune la congelator 2 ore.




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

BlogCatalog

Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory