Ingrediente :pentru aluat , 150 gr faina , 1/2 lingurita praf de copt , 75 gr zahar , 1 zahar vanilinat , un varf de cutit de sare , 1 ou 75 gr unt moale .
Pentru umplutura , 750 gr branza ( ricotta ) , 150 gr zahar , 3 linguri zeama de lamaie , 50 gr amidon de porumb , 4 galbenuse , 4 albuse , 200 gr frisca si un zahar vanilinat.
Se amesteca faina cu praful de copt si sarea , se adauga zaharul , oul , untul moale si zaharul vanilinat .Cand toate ingredientele s-au omogenizat , se formeaza o mingiuta care se inveleste in folie si se pune in frigider , circa 30 de minute.
Se tapeteaza o tava (28 cm . diametrul ) cu unt si faina , apoi cu aluatul intins intr-o foaie subtire. Se inteapa cu o furculita aluatul de pe fundul tavii si se pune in cuptorul incins la 180° , circa 10 min.
Se mixeaza ricotta cu zaharul , zeama de lamaie , amidonul vanilia si galbenusele.
Separat se bate frisca , iar apoi albusurile spuma , dupa care se inglobeaza amandoua incet la crema de ricotta.
Se toarna compozitia obtinuta peste aluatul din tava, se niveleaza si se pune la copt la 140° , circa 75-80 min.
Cand s-a copt se stinge cuptorul si se lasa sa se raceasca complect inainte de a se scoate din tava.
Se serveste cu visine din sirop sau dupa preferinta.
Pentru umplutura , 750 gr branza ( ricotta ) , 150 gr zahar , 3 linguri zeama de lamaie , 50 gr amidon de porumb , 4 galbenuse , 4 albuse , 200 gr frisca si un zahar vanilinat.
Se amesteca faina cu praful de copt si sarea , se adauga zaharul , oul , untul moale si zaharul vanilinat .Cand toate ingredientele s-au omogenizat , se formeaza o mingiuta care se inveleste in folie si se pune in frigider , circa 30 de minute.
Se tapeteaza o tava (28 cm . diametrul ) cu unt si faina , apoi cu aluatul intins intr-o foaie subtire. Se inteapa cu o furculita aluatul de pe fundul tavii si se pune in cuptorul incins la 180° , circa 10 min.
Se mixeaza ricotta cu zaharul , zeama de lamaie , amidonul vanilia si galbenusele.
Separat se bate frisca , iar apoi albusurile spuma , dupa care se inglobeaza amandoua incet la crema de ricotta.
Se toarna compozitia obtinuta peste aluatul din tava, se niveleaza si se pune la copt la 140° , circa 75-80 min.
Cand s-a copt se stinge cuptorul si se lasa sa se raceasca complect inainte de a se scoate din tava.
Se serveste cu visine din sirop sau dupa preferinta.
10 commenti:
se ve delicioso,mmm que rico,gracias un abrazo
Vai ce bun...arata super!
ciao!
Que platos más buenos nos has puesto, todo buenísimo.
Besos
Wow, ce biiiMoni! Super!
Hola, unos platos deliciosos, se me hace la boca agua.
saludos!!!
Arata de vis!
Looks fantastic! Hege
mm ce delicios arata :X
Doamne cat de bine arata...! si eu sunt la dieta:(
O sa incerc sa fac si euu:X:XX
Posta un commento