martedì 17 febbraio 2009

Tarte cu ciocolata si portocale







Ingrediente pentru 6 bucati : 130 gr faina , 2 oua , 200 ml. frisca lichida sau smantana , 100 gr ciocolata , 50 gr zahar , un varf de sare , 1 lingura de lichior de portocale (facultativ) , o portocala si coaja rasa de la o portocala .



Se taie portocala in felii si cu ajutorul unui disc de metal se decupeaza 6 rondele , avand grija sa se indeparteze partea alba care este amaruie.



Se mixeaza ouale cu zaharul si coaja rasa de portocala, dupa care se adauga frisca lichida si lichiorul . Se amesteca incet pana se omogenizeaza , apoi se inglobeaza faina si sarea.



Se topeste ciocolata pe foc incet sau pe baie de aburi , se lasa sa se raceasca putin , iar apoi se adauga la compozitia precedenta , amestecand incet.



Se ung formele de tartine cu unt si se presara cu faina , dupa care se toarna in fiecare din compozitie , umpland cam 3/4 , iar deasupra se aseaza cate o feliuta rotunda de portocala , apasando usor.



Se pun formele pe o tava si se da la cuptor 25-30 min. la 160°.



Tartinele se scot din forme doar cand sau racit...









LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

BlogCatalog

Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory