Ingrediente pentru 6-8 tartine
Pentru aluat : 200 gr faina , 125 gr unt moale , 70 gr zahar praf , 1 galbenus de ou , 40 gr cacao si coaja rasa de lamaie .
Pentru jeleul de fragute : 200 gr fragute (proaspete sau congelate ) , 80 gr zahar si 2 gr gelatina .
Pentru crema de branza : 200 gr branza (Pfiladelpfia sau ricotta) , 200 ml. frisca lichida , 6 gr gelatina , 2 linguri zeama de lamaie , 100 gr zahar si 1 zahar vanilinat.
Se prepara aluatul ,amestecand untul moale taiat bucatele cu faina , zaharul praf , galbenusul , cacaoa si coaja rasa de lamaie. Cand s-a obtinut o compozitie omogena , se inveleste in folie si se pune 15 minute la frigider.
Se intinde aluatul intr-o foaie subtire si se tapeteaza tavitele de tarte unse in precedenta cu unt si presarate cu faina.
Se pun la copt in cuptorul incins la 180° , circa 15 min.
Intre timp se pregateste jeleul de fragute ...se pune gelatina in 2 linguri de apa , la inmuiat , iar fragutele si zaharul se pun la fiert 5-6 min ., dupa care , se stoarce gelatina de apa si se topeste in compozitia calda , fara sa se fiarba. Se lasa la racit cateva minute , apoi se toarna jeleul obtinut in fiecare tartina , distribuindu-l in mod egal.
Se pregateste crema de branza , amestecand branza cu zaharul , pana se obtine o crema omogena . Se pune la incalzit zeama de lamaie in care se topeste gelatina , inmuiata in precedenta intr-un pic de apa , apoi se amesteca cu crema de branza.
Se bate frisca cu zaharul vanilinat si se inglobeaza si ea in crema .
Cand jeleul de fragute s-a intarit , se orneaza tartinele cu crema de branza si se pun la frigider pana se servesc.
4 commenti:
Arata suuuper delicioase,am sa le fac si eu celor mici^-^multumesc pentru reteta!
Foarte apetisante ... yammy :)
foarte bine arata...am sa fac si eu..
Ce bine au iesit :D
Posta un commento