Ingrediente : 350 gr biscuiti "pan di stelle ", 125 gr unt , 10 gr gelatina , 150 ml apa , 500 gr branza dulce ( tip ricotta ) , 125 gr zahar , 1 pliculet de zahar vanilinat , 2 lingurite suc de lamaie , 200 ml frisca , 1 lingurita esenta de migdale.
Se pun intr-o punga de plastic 200 gr de biscuiti " pan di stelle " si se zdrobesc marunt cu sucitorul .Se topeste untul pe foc mic , apoi se amesteca cu biscuitii , dupa care se toarna compozitia obtinuta intr-o tava ( 23 cm ) cu bordul detasabil si se preseaza cu dosul unei linguri pana se niveleaza bine.
Se pune gelatina in apa si se topeste pe foc mic fara a se fierbe , apoi se lasa un pic sa se raceasca .
Se amesteca ricotta cu zaharul , zaharul vanilinat , sucul de lamaie , si aroma de migdale , dupa care se adauga gelatina si frisca batuta .
Crema obtinuta se toarna peste blatul de biscuiti si se niveleaza , apoi se decoreaza cu o parte din biscuitii ramasi . Se pune la frigider circa 3 ore pana se intareste, apoi se scoate din tava si cu un pic de frisca batuta se lipesc pe marginea tortului biscuitii.
Se pun intr-o punga de plastic 200 gr de biscuiti " pan di stelle " si se zdrobesc marunt cu sucitorul .Se topeste untul pe foc mic , apoi se amesteca cu biscuitii , dupa care se toarna compozitia obtinuta intr-o tava ( 23 cm ) cu bordul detasabil si se preseaza cu dosul unei linguri pana se niveleaza bine.
Se pune gelatina in apa si se topeste pe foc mic fara a se fierbe , apoi se lasa un pic sa se raceasca .
Se amesteca ricotta cu zaharul , zaharul vanilinat , sucul de lamaie , si aroma de migdale , dupa care se adauga gelatina si frisca batuta .
Crema obtinuta se toarna peste blatul de biscuiti si se niveleaza , apoi se decoreaza cu o parte din biscuitii ramasi . Se pune la frigider circa 3 ore pana se intareste, apoi se scoate din tava si cu un pic de frisca batuta se lipesc pe marginea tortului biscuitii.
12 commenti:
Wow ! Arata super ! Felicitari ;)
Apetisant! Deosebit prin aspect, brava!
Te pup!
Vai ce frumos este, Moni!
Un an nou fericit iti doresc :)
Ce frumos este! Ai multa imaginatie.
iti lasa gura apa...yum
ce bine arata..:X
wow cat de bine arata,cred ca am sa incerc sa fac si eu acasa:d
Deci reteta asta o fac clar:X:X
Arata minunat...deja salivez :D as vrea si eu o felie :P
As vrea si eu o felie acum :d arata super!
ce dragut arata :)si cred ca e si bun
Wow :D arata superb :D si pare chiar delicios :X si chiar se apropie aniversare unui anisor cu prietenul meu .. deci stiu c ii pregatesc :D
Posta un commento