Ingrediente : vinete , ulei de masline , sare , usturoi , oregano , otet , ardei iute .
Se taie vinetele in feliute subtiri , se sareaza si se aseaza pe o tava , unde se vor lasa circa 30 de minute , dupa care se pun la copt pe gril.
Intr-un vas mai mic , se amesteca un pic de ulei cu otet , sare, usturoi taiat marunt , oregano si ardei iute . Se omogenizeaza compozitia obtinuta si se toarna peste feliutele de vinete griliate , apoi se amesteca incet si se lasa cateva minute sa se condimenteze .
Se sterilizeaza borcanele si se aseaza cate un strat de vinete (fara a le presa prea mult ), peste care se toarna un pic de ulei , oregano si un stop de otet , apoi un alt strat de vinete si tot asa pana se umple borcanul .Se adauga un ardei iute micut , un catel de usuroi si se acopera totul cu ulei pana la 1 cm. de la gura borcanului.
Intr-o oala larga , plina cu apa , se pun borcanele inchise bine cu capacul si se fierb la foc incet circa 30 de min., dupa care se lasa la racit si se conserveaza in camara .
4 commenti:
Salut Moni soro, da mai traiesti??? Mai vino la bucataria noastra ca ne e dor de tine!!!
Oana te pupa cu drag
buna idee...bine de stiut
Mai, ce reteta!
Adica, originala.
foarte buna reteta,asa face si nasa mea;)
Posta un commento