Ingrediente : 4 lamai mari , 100 gr unt , 225 gr zahar , 2 oua intregi si 3 galbenuse .
Se rade coaja lamailor (doar partea galbena) , apoi se stoarce sucul .
Se bat ouale intregi si galbenusele cu zaharul apoi se adauga incet untul topit pe baie de aburi , sucul de lamaie si coaja rasa.
Se amesteca bine toate ingredientele si se pune craticioara pe baie de aburi pana cand compozitia se ingroasa (amestecand continu).
Se filtreaza crema obtinuta printr-o sita apoi se toarna in borcanele sterilizate si se poate pastra in frigider pana la 10 zile.
Eu nu am filtrat crema .... am lasat coaja rasa de lamaie .
3 commenti:
Este un fel de budinca?
sa incerci si cu suc de lime ;)
eu am facut si combinatii intre lamaie si lime, iar pentru tarte am presarat pe deasupra zahar tos, pe care l-am caramelizat ;)
Cred ca este grozava!! :)
Posta un commento