Ingrediente pentru 6 bucati : 130 gr faina , 2 oua , 200 ml. frisca lichida sau smantana , 100 gr ciocolata , 50 gr zahar , un varf de sare , 1 lingura de lichior de portocale (facultativ) , o portocala si coaja rasa de la o portocala .
Se taie portocala in felii si cu ajutorul unui disc de metal se decupeaza 6 rondele , avand grija sa se indeparteze partea alba care este amaruie.
Se mixeaza ouale cu zaharul si coaja rasa de portocala, dupa care se adauga frisca lichida si lichiorul . Se amesteca incet pana se omogenizeaza , apoi se inglobeaza faina si sarea.
Se topeste ciocolata pe foc incet sau pe baie de aburi , se lasa sa se raceasca putin , iar apoi se adauga la compozitia precedenta , amestecand incet.
Se ung formele de tartine cu unt si se presara cu faina , dupa care se toarna in fiecare din compozitie , umpland cam 3/4 , iar deasupra se aseaza cate o feliuta rotunda de portocala , apasando usor.
Se pun formele pe o tava si se da la cuptor 25-30 min. la 160°.
Tartinele se scot din forme doar cand sau racit...
3 commenti:
Hola Moni, que rica esta tarta y los corazones de chocolates se ven deliciosos.
Un beso.
Me ha encantado todo lo que he visto de tu blog, las fotos son preciosas y las recetas realmente buenas.
Felicitaciones, sinceramente!
O idee extra, arata bine de tot prajiturelele.
M-am mutat la adresa aromele.blogspot.com, daca esti draguta sa modifici adresa din lista, iti multumesc mult. Pa!
Posta un commento