Ingrediente ; pentru aluat :250 gr. faina, 125 gr. zahar, 125 gr. unt, 2 oua , coaja rasa de la o lamaie, un varf de sare.
pentru crema : 2 galbenusuri de ou , 50 gr. zahar, 50 gr. faina, 1/2 litru de lapte, coaja de lamaie,1 zahar vanilinat, 100 gr. frisca batuta,4 linguri de nutella.
Pentru pregatirea aluatului , se amesteca faina cu zaharul , sarea si coaja rasa de lamaie , iar apoi se adauga untul moale (temperatura ambiente) si ouale si se framanta un pic pentru a omogeniza toate ingredientele. Nu trebuie framantat prea mult . Aluatul obtinut se inveleste in folie transparenta si se pune la frigider circa 30 de min. Intre timp se pregateste crema .
Se amesteca galbenusurile de ou cu zaharul pana se obtine o compozitie spumoasa si aproape alba iar apoi se adauga putin cate putin faina, pana cand se inglobeaza toata cantitatea. Peste compozitia obtinuta se varsa incet laptele si coaja de lamaie , se pune la fiert pe foc incet , amestecand continu . Cand s-a ingrosat crema , se ia deoparte si se lasa la racit.
Se intinde aluatul intr-o foaie ,se taie in bucati de marimea dorita si se tapeteaza formele (de barcute) , care au fost unse in prealabil cu unt si faina. Se aseaza formele intr-o tava si se pun in cuporul incins la 170° , circa 12-15 min. , apoi se scot si se lasa la racit .
Se prepara cremele "night & day". Se amesteca jumatate din cantitatea de crema ,facuta mai inainte , cu 4 linguri de nutella (night) ,iar cealalta jumatate din crema se amesteca cu frisca batuta (day). Se umple barcutele cu cele doua tipuri de crema si se decoreaza cu cate o steluta si o luna facute din aluat.
9 commenti:
Moni draga, iar ai facut niste bijuterii! :) Frumoase rau!
Mersi Edith , ma bucur ca mai treci pe la mine.
Sunt de aceeasi parere cu Edith! ;) Sunt deosebite barcutele, Moni!
Miam! Ce dragut au iesit!
Wawww Kris ,ce frumoasa esti in noua poza.
delicious!!!!!!!
Foarte dragalase...cum sa le mananci ?!?!!? Ma satur doar privindu-le. Felicitari !!!
Moni draga, reteta ta a venit la fix. Martea trecuta am gustat un desert asemanator (la un business lunch in Bucuresti)si mi-a placut atat de mult incat ma si gandeam cum sa inventez o reteta care sa semene :)) Singura deosebire era la decor. Acolo barcutele erau decorate cu 3 bucatele de fructe: portocala, kiwi si visina.
Felicitari si multumesc pt reteta :))
Posta un commento